A végsőkig küzdöttünk Szolnokon

A kezdés után feljavultunk, de nem sikerült a bravúr a Szolnoki Olajbányász otthonában.

Dustin Thomas kettő plusz egyével kezdődött a meccs, majd Ryan Woolridge dobta be két büntetőjét. Bő két perc telt el a meccsből, amikor Thomas szerzett újabb hármast, amivel 14–2-re vezetett a Szolnok, időt kértünk. Bognár triplájával, majd Woolridge ziccerével zárkóztunk, de Wiggins pontjaival maradt a kétszámjegyű különbség. Lake-re a harmadik személyi hibát is ráfújták, így Zsíros jött a helyére: triplájával, majd Bognár büntetőivel 19–12-re jöttünk fel. Bár ismét meglépett tíz ponttal a Szolnok, a negyed utolsó percéhez közeledve Bognár kettő plusz egyével hat pontra jöttünk vissza, majd Locke büntetőivel négy volt a hátrányunk, 25–21. A büntetőkről szólt a negyed vége, Bognárra fújtak egy igencsak véleményes faultot, amivel Eads dobhatott hármat, így 30–22-re vezetett a Szolnok tíz perc után.

Bognár öt pontjával egylabdára jöttünk a második negyed elején 30–27-nél. A védekezésünk is feszesebbé vált, és az Olaj kezdeti, nagyon magas dobószázaléka is visszaesett ebben a periódusban, tartottuk a párpontos különbséget. Bailey felezett a vonalról, majd Bognár büntetői után egyetlen pont volt a csapatok között 33–32-nél. Egy perccel később Pallai kettesére Locke egy triplával válaszolt, így utolértük a Szolnokot 35–35-nél – sőt, Ryan büntetőjével először vezettünk a meccsen, 35–36. Bognár újabb kosara után 39–35-re vezettünk három és fél perccel a nagyszünet előtt, amikor időt kért a Szolnok. Mucza betörése után hatpontosra növelte az előnyünket, amit a félidő utolsó percére Bognár újabb betörése után tartottunk, 37–43 – a félidőt viszont Pongó triplája zárta, 40–43.

A visszatérő Lake kosara nyitotta a második félidőt, majd Locke szerzett labdát és ziccerezhetett, 40–47. A játékrész felénél Durham sarokhármasa után már a Szolnoknál volt az előny 54–53-nál. Őrült rohanás kezdődött, Woolridge közelije után Lukács is pontos volt kintről, de Zsíros visszadobta a triplát, 57–58. Három perccel a negyed vége előtt Rudner sportszerűtlen hibája után Woolridge, majd Eads faultja után Locke büntetőzhetett, de Eads egy hármassal válaszolt pontjainkra, 64–65. Thomas közelije után lett egyenlő a harmincadik percben – Bailey ugyan felért a szerzett labdával, de kimaradt a közelije, 67–67-ről jöhetett az utolsó tíz perc.

Locke ziccere volt a negyedik negyed első kosara, de Jovanovics egy kettő plusz egyel válaszolt, 70–69. Bailey dobott be egy triplát, de Jovanovics nem rontott a vonalról, két perc elteltével is egál, 72–72. Eadsnek szerencséje volt, mert a palánk tetejéről a gyűrűbe hullott a labda, majd Lockera egymás után két támadóhibát fújtak, amerikai légiósunkat pedig egy technikai miatt el is veszítettük a meccs hátralévő részére, hiszen kigyűlt az öt hibája. Lukács közelijével ötpontos hátrányban voltunk, 77–72-nél kértünk időt. Lake szórt be egy pokolian fontos triplát, majd Woolridge szerzett labdát, négy és fél perccel a vége előtt újra egál, 79–79-nél időt kért a Szolnok. Mucza közelijével vezettünk újra, de Jovanovics büntetőzött pontosan – majd Lake tett vissza egy támadólepattanót, 81–83 a 37. percben. Egy eladott labda után egy kettő plusz egyel, majd egy újabb könnyű kosárral azonban már az Olaj vezetett 86–83-nál, bő két perccel a vége előtt kértünk időt. Woolridge hiába dobta be a triplát a sarokból, mert kilépett, de lépéshiba a túloldalon, másfél perc maradt az órán. Ryan tett vissza egy támadólepattanót, de Durham szerzett egy fontos hármast, 89–85 az utolsó percre fordulva. Bailey dobta be a büntetőit, de Jovanovics betörése után volt eredményes, 91–87. Woolridge még végigvitte, de csak 8 másodperc maradt az órán, amikor időt kért a Szolnok. Ryan faultja után Jovanovics egyet dobott be a büntetői közül, 92–89, és maradt 7.4 másodperc, amikor időt kértünk. Woolridge csak egyet dobott be a vonalról, Jovanovics viszont mindkettőt, így 94–90-re nyert a Szolnok.

Szolnoki Olajbányász–SZTE-Szedeák 94–90 (30–22, 10–21, 27–24, 27–23)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 20. forduló. Szolnok, Tiszaliget Aréna, 1500 néző. Vezette: Mészáros, Söjtöry, Szilágyi.
Szolnok: Pongó Má. 3/3, Eads 13/3, Lukács 10/6, THOMAS 17/6, Wiggins 13. Csere: Durham 17/9, JOVANOVICS 14, Rudner, Pallai 4, Révész 3. Vezetőedző: Szarvas Gábor.
SZTE-Szedeák: WOOLRIDGE 23, Locke 18/3, Cohill, BOGNÁR 21/3, Lake 11/3. Csere: Bailey 7/3, Zsíros 6/6, Mucza 4, Balogh, Mayer. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Kipontozódott: Locke (33.).

(Fotó: Kamenik Balázs)