A Zalaegerszeg érkezik szombaton

Alekszandar Ponjavicsra eltiltás miatt nem számíthatunk.

Zsinórban két, hosszabbításban elért győzelmet arattunk az elmúlt két találkozón, így öt sikert számlálunk a bajnokságban.

2019 második hazai bajnokiján a Zalakerámia ZTE KK csapatát fogadjuk. A zalaiak a tabella ötödik helyén állnak, legutóbb a TF Budapest csapatát odahaza húsz ponttal, 83-63-ra győzték le, ezt megelőzően két idegenbeli meccset vívtak, a Kecskeméttől hat (97-91), a Jászberénytől pedig két (71-69) ponttal kaptak ki. A ZTE keretében az elmúlt mérkőzésen debütált a gárda új próbázó légiósa, az amerikai Alandise Harris. A hármas és négyes poszton bevethető játékos a TF ellen debütált a csapatban, ellenünk, valamint a Falco elleni meccsen győzheti meg a szakmai stábot arról, hogy érdemes őt szerződtetniük.

Ami az idei odavágót illeti, október közepén 74-57-es vereséget szenvedtünk a Zalaegerszeg vendégeként, ahol Nenad Sulovicsot veszítettük el idő előtt – szombaton viszont egy másik légiósunkra, Alekszandar Ponjavicsra nem számíthatunk, hiszen a paksi kiállítása egymeccses eltiltást vonzott maga után, így három külfödivel a keretben vághatunk neki a ZTE elleni meccsnek.

A dolgunk ez által nem vált könnyedebbé, viszont egy újabb bravúr rengeteget érhet, hiszen ezzel akár beérhetnénk az előttünk álló Alba Fehérvár csapatát – a tizedik Sopron pedig mindössze egy győzelemre kerülne, ha a forduló többi eredménye is úgy alakulna.

A szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzésen Cziffra Csaba, Pozsonyi László és Balogh Gyula működik közre játékvezetőként, az ellenőr dr Gincsai János Péter lesz.

(Fotó: kosarsport.hu)