Alakul a játékunk

Két hasznos edzőmérkőzést játszottunk pénteken és szombaton.

Pénteken a Debrecen, míg másnap a román bajnok Nagyvárad otthonában játszottunk felkészülési mérkőzést: ugyan elveszítettük mindkét találkozót, ám Andjelko Mandics úgy látja, jó úton halad a felkészülésünk.

A csapat tagjai közül Kerpel-Fronius Gáspár vírusos megbetegedéssel küszködött, Debrecenben még játszani tudott, viszont Nagyváradra már nem utazott el.

– Két hasznos mérkőzést játszottunk. Nem az eredmény a legfontosabb még, de természetesen jól jönne a győzelem is. A Debrecen ellen jól működött a támadásunk, ahol a végén hárompontos hátránynál kihagytunk egy tiszta triplát, majd faultoltunk, így alakult ki a végeredmény. Rosszul kezdtünk, eladott labdák miatt került előnybe a DEAC. Szükségünk van még időre, de úgy érzem, sokkal jobb játékra vagyunk képesek. A hozzáállásra sem lehet panaszom, a srácok jól dolgoznak hetek óta – értékelt vezetőedzőnk, aki az új játékosain kapcsán kitért Brian Asbury remek teljesítményére: amerikai centerünk ugyanis 24 pontot szerzett a DEAC ellen, Andjelko Mandics pedig elmondta, máris látszik, hogy személyében egy nagyon tapasztalt játékossal sikerült erősítenünk.

– Nagyváradon a védekezésünk közel három negyeden keresztül működött, de a harmadik negyed végén volt három eladott labdánk, amiből három triplát szerzett ellenfelünk. Két nap alatt két komoly meccset játszottunk, egy picit el is fáradtunk a végére, így a végeredmény egy picit irreális, de nem panaszkodhatom. Sok munka áll még előttünk, de még van időnk kijavítani a hibákat. Próbálunk gyorsabban játszani, de ha nem működik a védekezésünk, akkor nehezebb ezt a játékot játszanunk – tette hozzá.

A következő hét újabb felkészülési meccseket hoz: szerdán előbb 18 órától az újszegedi sportcsarnokban a Honvédot fogadjuk, majd pénteken és szombaton a kaposvári Orosz László Emléktornán lépünk pályára. A pénteki elődöntőben 18 órától a házigazda ellen játszunk, majd másnap jön a helyosztó.

DEAC – Naturtex-SZTE Szedeák 91-85 (27-18, 21-22, 25-26, 18-19)
Szedeák: Miliszavljevics 9, Wirth 7/6, Krapic 13/6, Balmazovics 15/9, Asbury 24. Csere: Kerpel-Fronius G.-, Vágvölgyi 5/3, Olasz 2, Kerpel-Fronius B. 10.

Nagyvárad – Naturtex-SZTE-Szedeák 71–56 (19-14, 14-15, 21-11, 17-16)
Szedeák: Miliszavljevics 10/9, Wirth 3/3, Balmazovics 2, Krapic 6, Asbury 9. Csere: Vágvölgyi 5/3, Balogh, Olasz 11, Mayer, Kerpel-Fronius B. 10/6, Polányi.

(Fotó: Frank Yvette / Délmagyarország)