Az atomvárosba látogatunk a szünet előtt

 

Közel egyhónapos szünet vár ránk a Paks elleni idegenbeli találkozót követően.

A Sopronban elszenvedett vereséget követően szombaton egy újabb idegenbeli találkozó vár csapatunkra, ezúttal az Atomerőmű SE otthonában. A paksi mérkőzést követően hosszú szünet jön, hiszen a szombati mérkőzés után legközelebb csak március hetedikén lépünk pályára, ez az időszak pedig elegendő lehet arra, hogy tartósan sérült játékosaink újra visszatérjenek a csatasorba.

Addig is azonban nélkülük kell megvívni a Paks elleni idegenbeli bajnokit: a hazai meccsre szívesen emlékezhetünk vissza, hiszen a televíziós közvetítésnek köszönhetően ország-világ láthatta, ahogy roppant meggyőző, közel 30 pontos (86-54) sikert arattunk a Paks felett. Az utóbbi időszakban azonban ellentétes utat járt be a két együttes: míg csapatunk a szűkös rotáció miatt visszacsúszott a tabellán, addig a Paks új erőre kapott, és jelenleg ötödik helyen állnak a tabellán – ráadásul két idegenbeli mérkőzésen aratott győzelem után várhatják az ellenünk való csatát, miután két értékes skalpot begyűjtve nyerni tudtak Pécsett és Kecskeméten is. Egy változás beállt a paksi keretben, hiszen Seth Allent elküldték a klubvezetők. A négyszeres magyar bajnok együttes ráaádásul otthoni környezetében jól teljesít idén, bár a legutóbbi hazai mérkőzésen a Zalaegerszeg nyerni tudott Pakson, de a zalaiakon kívül csak az Alba Fehérvár és a Kecskemét tudott neyrni az atomvárosban.

A paksi együttesből idén kiemelkedik Eilingsfeld János, aki 24.71-es VAL-t átlagolt 17 mérkőzésén, a válogatott játékos a bajnokság egyik legjobb lepattanózója (10.53 átlagban), ezt pedig 12.47-es pontátlagával egészíti ki. Védekezésben bizonyára ahhoz a feszes játékra lenne szükségünk a meglepetéshez, amelyet az idény során már többször is megmutattunk.

Az Atomerőmű SE – Naturtex-SZTE-Szedeák mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik.