Az első félidő eldöntötte

Nem tört meg a rossz sorozatunk Pécsett.

Ahhoz a Pécshez látogattunk a bajnokság 20. fordulójában, amelyet 2015 óta nem tudtunk legyőzni idegenben – az első félidőben mutatott játékhoz képest pedig nagy változásra lett volna szükség a folytatásban, hogy megtörjük ezt a sorozatot.

Felváltva estek a kosarak mindkét oldalon, ebből a periódusból pedig a Pécs jött ki jobban, amely Lewis büntetői után már több mint tíz ponttal, 26–15-re vezetett. Ezt egy 8–0-ás roham követte a részünkről, Keller Iván és Govens Darrin is szerzett egy-egy triplát, 26–23-nál kért időt így a Pécs. Csakhogy ezt nem tudtuk meglovagolni, támadásban továbbra is sok hibával játszottunk, a hármasok pedig nem érkeztek, miközben a Pécs visszatornázta újra tíz pontra az előnyét. A félidőt Budimir trojkája zárta le, így végül nyolc ponttal vezetett a PVSK.

Támadásban továbbra is nehezen találtuk a ritmust, a Pécs már 13 ponttal is vezetett, több könnyű dobás is kimaradt. Kerpel-Fronius Balázs hármasa után azonban elkezdtünk zárkózni, olyannyira, a negyedik negyed elején Brown és Keller kosarai után csak három pont maradt a pécsi előnyből.

72–68-nál sokáig nem változott az eredmény, mindkét csapat hibázott ekkor, végül újra jött Kerpel-Fronius Balázs egy triplával, egylabdássá változtatva a meccset. Csakhogy a vezetést nem tudtuk átvenni, ekkor nem éltünk az adódó lehetőséggel, a hazaiaktól pedig Brkics és Funderburk is eredményes volt távolról, ezzel pedig eldöntötték a meccset.

Az első félidőben túl nagy előnyt adtunk a Pécsnek, és ugyan megvolt a lehetőségünk arra, hogy sikerüljön fordítani, ez nem sikerült, így 2015 óta továbbra is nyeretlenek vagyunk a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Folytatás január 31-én, itthon, az Alba Fehérvár ellen.

PVSK–Naturtex-SZTE-Szedeák 81–76 (21–15, 26–24, 18–19, 16–18)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 20. forduló. Pécs, Lauber Dezső sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Cziffra, Török R., Fodor.
PVSK: Ruják 10/3, Carev, Lewis 13, Budimir 11/3, BRKICS 20/3. Csere: FUNDERBURK 19/9, Meleg 4, Dragasevics, Krivacsevics 2, Demeter 2. Vezetőedző: Dragan Alekszics.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 4, GOVENS 19/12, Brown 11, Dzseletovics 10/6, Dickey 8. Csere: Keller 7/3, Olasz 2, KERPEL-FRONIUS B. 15/9, Mayer. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Kipontozódott: Govens (40.).

Szrecsko Szekulovics: – Gyengén játszottunk az első félidőben, ez volt a mai meccs kulcsa. Sok eladott labdánk is volt az első húsz percben. A szünet után ugyan nagyobb energiával játszottunk, de de ilyen dobószázalékkal nem lehet nyerni idegenben, mint amit ma produkáltunk.

(Fotó: Frank Yvette, Délmagyarország)