Az első győzelmünkre hajtunk a ZTE vendégeként

Centerünk nélkül kell megvívnia a Zalaegerszeg elleni csatát.

Két mérkőzés, két vereség, mindkétszer 76–75-re. A közös vonás ugyanakkor itt véget ért a Szolnok és a Kaposvár elleni meccseinket illetően, hiszen míg a Tiszaligetben sokáig vezettünk, addig a Kaposvár ellen több mint húszpontos hátrányból jöttünk vissza a meccsbe, de végül a somogyiak nyertek.

Sok idő viszont nincs az elemzésre, mert szombaton máris itt a következő feladat: a következő fordulóban a Zalaegerszeg vendégei leszünk. Dolgunkat nehezíti, hogy a szerdai meccsen megsérülő Justin Alstonra várhatóan nem számíthatunk a ZTE otthonában.

Ellenfelünk szintén két vereség után érkezik a meccsre, ám már négy bajnokin is túl van. Legutóbb Oroszlányban kapott ki a zalai csapat, előtte pedig Kecskeméten maradt alul. A nyártól Teo Cizmic által vezetett csapat eddig egy győzelmet könyvelhet el, hazai pályán a Kaposvár ellen 80–77-re tudott nyerni.

Ahhoz, hogy megszerezzük szezonbeli első győzelmünket, semmiképp sem férhet bele egy olyan félidő, mint amilyen szerdán volt: A szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzést a MindiGO Sport élőben közvetíti, a találkozó három játékvezetője pedig Praksch Péter, Farkas Gábor és Major Ádám lesznek.

(Fotó: Török János, Délmagyarország)