Az első hazai sikerért

December közepéig a szombati, DEAC elleni találkozó lesz az utolsó hazai mérkőzésünk.

Szombaton újabb hazai találkozóval folytatódik a bajnokság számunkra: az ötödik fordulóban a DEAC együttesét látjuk vendégül.

Eddig még nem tudtunk győzni hazai pályán, a Szolnok elleni premiert követően legutóbb az Atomerőmű SE ellen egy ponttal kaptunk ki saját pályánkon. Most a Debrecen ellen próbálhatjuk megszerezni első hazai győzelmünket – ami abból a szempontból is fontos lenne, hogy ezt a találkozót négy idegenbeli mérkőzés követi számunkra, azaz legközelebb majd csak december 15-én, a Jászberény elleni mérkőzésen lépünk pályára az újszegedi sportcsarnokban.

A DEAC ellen két felkészülési mérkőzést is vívtunk, és mindkettőt elveszítettük: egyszer Szegeden, egyszer a cívisvárosban találkoztak a csapatok. A hajdúságiak két győzelemmel és két vereséggel érkeznek hozzánk, a Körmend legyőzése után kikaptak a Kecskeméttől, majd odahaza a Jászberénytől – legutóbb pedig egy szoros meccsen győzték le a TF Budapest csapatát. A DEAC-ból eddig kiemelkedik Milos Boriszov: a montenegrói rutinos bedobó jelenleg a legmagasabb pont, valamint VAL-átlaggal várhatja a szombati találkozót.

Szombaton tehát az első hazai győzelmünkért lépünk pályára a Debrecen ellen, és remélhetőleg pozitív töltettel indulhatunk neki a négy meccsből álló idegenbeli szériának. Csapatunkban ott lehet Nenad Sulovics: a Zalaegerszegen kiállított centerünk két sportszerűtlen utáni kizárása nem vont maga után eltiltást, így vélhetően mindenki ott lehet a pályán a Debrecen ellen.

A 18 órakor kezdődő mérkőzésre a belépő a felnőtteknek 1200, a diákoknak és a nyugdíjasoknak 600 forintba kerül. A találkozót Ádám József, Török Róbert és Kovács Nimród vezeti.