Az utolsó esélyünket ragadhatjuk meg a ZTE ellen

 

Ha nem nyerünk, végleg elszállnak a remények a play-offot illetően.

Andrija Csirics és Josh Fortune nélkül szenvedtünk vereséget a Kaposvár vendégeként a hétközi fordulóban, minden bizonnyal a helyzet hétvégére sem lesz kellemesebb, hiszen kapitányunk ujja másodjára is eltört, míg amerikai légiósunk térde továbbra is kérdéses, hogy engedi-e a játékot. Ami viszont biztosnak tűnik a szombati találkozót illetően, hogyha nem győzzük le a Zalaegerszeg együttesét, akkor végképp búcsút inthetünk a rájátszással kapcsolatos reményeinknek, hiszen ez esetben három fordulóval a vége előtt négy győzelemnyi hátrányunk lesz a riválisokhoz mérten – persze a szituáció akkor sem lesz egyszerű, ha sikerülne legyőzni a ZTE-t, hiszen ekkor a hátralévő három találkozó egyikén sem szabad botlanunk.

A ZTE a középszakaszban eddig két győzelmet és két vereséget számlál, odahaza nyert, míg otthonától távol mindkét mérkőzését elveszítette. Október nyolcadik az újszegedi sportcsarnokban nagyon simán, 87-68-ra nyertünk, idegenben viszont 81-69-es vereséget szenvedtünk január közepén. Két kulcsemberünk nélkül roppant nehéz dolgunk lesz, hogy megismételjük az októberi győzelmet – főképp a horvát centerre, Ivica Radic-ra kell figyelnünk majd a palánk alatt, aki a bajnokság harmadik legponterősebb játékosa (17.76-os átlaggal), valamint lepattanókat tekintve is (7.92) a top tízben van a ZTE magas embere. Mellette Benke Szilárd is remek formában játszik az utóbbi hetekben, de az amerikai irányító, James Kinney is képes az extra teljesítményre.

Biztosan jobb védekezésbeli produktumra lesz szükségünk, mint ahogyan szerdán játszottunk, már csak azért is, mert a zalaiak a középszakasz csapatai közül a legtöbb pontot szerezték. A tét tehát nem lesz kicsi számunkra, és csak a győzelemben gondolkodhatunk, amennyiben ott szeretnénk lenni a legjobb nyolc csapat között.

A Naturtex-SZTE-Szedeák – Zalakerámia ZTE KK mérkőzés szombaton 19 órakor kezdődik az újszegedi sportcsarnokban.