Az utolsó idegenbeli meccs jön az alapszakaszban

A Paks vendégei leszünk az alapszakasz utolsó előtti fordulójában.

A végéhez közelít a 2022–23-as szezon alapszakasza: szombaton utoljára lépünk pályára a bajnokság ezen részében idegenben, amikor is a Paks vendégei leszünk.

Ellenfelünk még a rájátszásért küzd, a forduló előtt a hetedik helyen áll 13–11-es mérleggel, hazai pályán pedig 8–4-gyel áll. Legutóbb vereséget szenvedett az ASE, miután egy fordulatos meccsen kikaptak a Zalaegerszeg vendégeként (81–78).

A két csapat szezonbeli első, decemberi első meccse egy olyan találkozó volt, amelyre számtalan példa akadt a szezonunk folyamán, hiszen csak egyetlen ponttal, 72–71-re kaptunk ki a Pakstól. Ezzel egyébként megszakadt egy szép szériánk, hiszen a decemberi meccset megelőzően zsinórban hat meccset nyertünk a Paks ellen.

Jelenleg ugyanannyi győzelemmel állunk, mint a Honvéd, a hátralévő két fordulóban így több győzelmet kell aratnunk, mint a fővárosiak, ahhoz, hogy előzni tudjunk. Mivel a Honvéd péntek este játszik a DEAC-cal, így már azzal a tudattal lépetünk pályára szombaton, hogy tudjuk, milyen eredmény született azon a meccsen.

A szombaton 18 órától kezdődő mérkőzést Papp Péter, Földházi Tamás és Pozsonyi László vezetik. A mérkőzést a MindiGO Sport élőben közvetíti.

(Fotó: Faragó Imre)