Az utolsó negyedben fordítottunk a Paks ellen

Nyolcpontos hátrányból álltunk fel, és szereztük meg szezonbeli második győzelmünket.

Ezúttal több helyen is változott a kezdőcsapatunk, amelybe bekerült Bognár és Filipovics is – teljes kerettel vágtunk neki a Paks elleni meccsnek, még ha Hunt betegsége miatt hagyott is ki edzéseket, de ott volt a kispadon.

A Paks szerezte a meccs első kosarát, és ha csak pár ponttal is, de náluk volt az előny. Persons kosarával azonban két perccel a negyed vége előtt először vezettünk (18-19), de csak pillanatokig. Mindkét oldalon sok volt a hiba, és egyik csapat sem tudott igazán meglépni: amikor a Paks 4-5 ponttal elment, rendre vissza tudtunk zárkózni. Másfél perccel a szünet előtt Bognár kosarával vezettünk, viszont 37–39 után nem tudtunk betalálni, ez volt az utolsó kosarunk a félidőben. Melvin egy hármassal válaszolt, majd Brown felezett a vonalról. Még egy akciót vezethettünk, de Keller nem kapott fújást, távoli dobása pedig nem esett be, így kétpontos hátrányban voltunk a nagyszünetben.

A harmadik negyed is ugyanebben a mederben telt, Kerpel-Fronius Balázs két triplájának is köszönhetően vezetett ugyan a Szedeák, de pillanatok alatt fordított az ASE. Másfél perccel a vége előtt ezen a meccsen már tetemesnek mondható, hatpontos előnye volt a hazaiaknak, Cook erre még egy kettessel válaszolt, viszont megint jött Melvin triplája. Jesse Hunt számára már ekkor véget ért a meccs, légiósunk ugyanis megkapta az ötödik hibáját, így kipontozódott: az utolsó negyednek nyolcpontos hátrányból futottunk neki.

Alston triplája nyitotta a záró felvonást, és hiába közelítettünk, közel négy perc elteltével szinte kezdhettünk mindent elölről 78–70-nél. Kerpel-Fronius Balázstól jött a hármas, majd Persons is betalált, a negyed felénél csak három pont maradt a hazai előnyből, 80–77-nél kért időt az ASE. Cook zsinórban két triplát dobott be, így már három ponttal nálunk volt az előny, 80–83. Jött gyorsan négy paksi pont, de kimaradt a büntető, így Bognár kosara már újra vezetést ért, 84–85-ről jöhetett az utolsó perc. Persons passzát Alston beejtette, majd a center labdát is szerzett, ami után Personst faultolták, 20 másodperccel a vége előtt büntetőzhettünk, amiből Persons csak az egyiket dobta be, de a másodiknál Bognáré lett a lepattanó. Cook is a vonalra állhatott, ő nem rontott, 90–84-es vezetésünknél kért még egy időt az ASE, de innen már nem engedtük ki a kezünkből a meccset: megvan a szezonbeli második győzelmünk, ezúttal is idegenben tudtunk nyerni.

Atomerőmű SE–Naturtex-SZTE-Szedeák 84–90 (27–23, 14–16, 28–22, 15–29)
Tippmix férfi kosárlabda NB I/A csoport, 8. forduló. Szekszárd, 300 néző. Vezette: Kapitány G., Tőzsér D. K., Pozsonyi L. (Páli dr. K.)
Paks: Brown 15/6, Frank 2, Brzoja 8, EILINGSFELD 10, MELVIN 26/9, Csere: Karosi 6/6, Buljevics 9, Kis 2, Kovács 6/3. Vezetőedző: Teo Hojc.
Naturtex-SZTE-Szedeák: PERSONS 22/6, COOK 26/12, Polányi, BOGNÁR 9/3, Filipovics 4, Csere: Szatmári 2, Alston 12/3, Hunt, Keller 3/3, Balogh 2, Kerpel-Fronius B. 10/9. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Kipontozódott: Brzoja (39.), ill. Hunt (29.)

Szrecsko Szekulovics: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, hiszen rossz periódusban voltunk, sokat jelent nekünk ez a győzelem. Pozitívum, hogy megnyertük a lepattanócsatát. A második félidőben jól működött a védekezésünk, és végig küzdöttünk, így sikerült megfordítanunk a meccset.

(Fotó: Molnár Gyula, teol.hu)