Az utolsó negyedben fordítottunk

Tizenötpontos hátrányból álltunk fel Kecskeméten az utolsó negyedben, megvan az első idegenbeli győzelmünk.

Kerpel-Fronius Gáspár újra ott volt csapatunk keretében: a sérüléséből felépült irányítónkkal ellentétben viszont hiányzott Wirth Ádám, aki komoly sérülést szenvedett a napokban.

Morris Curry triplájával 5-2-re vezettünk, erre viszont egy 8-0-ás futással válaszolva átvette a vezetést a Kecskemét. Karahodzsics büntetőjével a tízpontos előnye is meglett a hazaiaknak, miközben olykor már négy magyar volt a pályán a csapatunkban, hol Ante Krapic, hol pedig Curry volt az egyedüli légiós a pályán nálunk. 14 pontra meglógott a Kecskemét, innen viszont sikerült visszajönnünk hat pontra, miután Mayer Ákos dobott be egy tempót: az időkérés után viszont Djeraszimovics faulttal együtt szerzett kosarával nyolc ponttal vezettek a hazaiak két negyedet követően – miközben már tizenegy eladott labdánál jártunk, hátrányunk mégsem volt tetemesnek mondható.

A harmadik negyedben ugyan akadt fellángolásunk, de a Kecskemét igazán közel nem engedett bennünket: maradt a több mint tízpontos előny – volt, mikor 15-el is vezettek a hazaiak.

Csakhogy jött az utolsó negyed, amiben robbantottunk: Morris Curry, Brian Asbury és Milos Miliszavljevics is sorra szerezte a kosarakat: így az utolsó három percre teljesen nyílttá vált a meccs, 70-68-nál. Amerikai irányítónk távolról is pontosan tüzelt, és hármasával hosszú idő után először tudtunk vezetni, ezt még Wittmann visszadobta, de jött Miliszavjlevics, és újra nálunk volt az előny. Ekkor a KTE volt pontatlanabb támadásban, mi viszont kihasználtuk ezeket a lehetőségeket, és Miliszavljevics keze a büntetőknél sem remegett meg: két másodperccel a vége előtt még volt egy időkérés utáni támadása a Kecskemétnek, de nem jutottak dobásig – így végül óriásit küzdve, remek utolsó negyedet produkálva fordítottunk és győzni tudtunk a Kecskemét otthonában – megszerezve ezzel az első idegenbeli győzelmünket.

Morris Curry nagyszerű estét produkált: 28 pontos, 12 gólpasszos dupla-duplát hozott, tíz triplakísérletéből hetet is értékesített – de szintén remek meccse volt Milos Miliszavljevicsnek, aki 18 pontja mellett 10 lepattanós dupla-duplát hozott, és öt kiharcolt faultja is akadt – de Ante Krapic 12 pontja, vagy Brian Asbury 17 egysége is kiemelendő.

Kecskemét-Naturtex-SZTE-Szedeák 78-81 (21-14, 20-19, 21-15, 16-33)
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 16. forduló, Kecskemét, 800 néző. Vezette: Kapitány, Farkas, Pozsonyi. (Várhalmi)
Kecskemét: Wittmann 18/15, Thomas 14/9, Djeraszimovics 16/3, Djuraszovics 17/6, Karahodzsics 11. Csere: Molnár, Lewis, Hegedűs, Révész 2. Vezetőedző: Forray Gábor.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Miliszavljevics 18/6, Curry 28/21, Kerpel-Fronius B., Krapic 12/6, Asbury 17. Csere: Vágvölgyi, Kerpel-Fronius G. 2, Mayer 4, Olasz. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

Szrecsko Szekulovics: – Büszke vagyok a fiúkra, mert remek csapatjátékkal sikerült nyernünk idegenben! Egy pillanatra sem adtuk fel, és egy remek negyedik negyeddel fordítottunk. Nehéz helyzetben voltunk, hiszen Wirth Ádám kiesett sérülése miatt, Kerpel-Fronius Gáspár pedig még nem teljesen egészséges, győzelmünk így még értékesebb. Most örülünk, de nincs még vége a bajnokságnak, így kell folytatnunk!

(Fotó: Frank Yvette / Délmagyarország)