Balogh Szilárd: több volt bennünk!

Tartalmas szezon volt számunkra a 2023-24-es idény, amely során újabb éremmel gazdagodtunk a kupában nyert ezüst után, és számtalan óriási csatát vívtunk, végül a 12. helyen végeztünk az A csoportban. A nemrég véget ért szezont Balogh Szilárd csapatkapitányunkkal összegeztük.

– Első szezonodat zártad csapatkapitányként, hogy élted meg kapitányként az évet?

Kicsit más volt, mint amit eddig megszoktam, de jó tapasztalatok voltak, a többiek is nagyon segítőkészek voltak. Sokat tanultam magamról és az öltözőről is, ezeket biztosan hasznosítom majd a jövőben is. Persze, jobb lett volna, ha elcsípjük a rájátszást, de a kupában szerzett ezüst kárpótol minket. Ahogy mondani szokták, az egyik szemem sír, a másik nevet.

– Sok minden történt, amit nem lehetett egyszerű kezelni. Egy meccsen múlt a rájátszás, aztán a kupában szerzett ezüst, majd jött a playout.

Ez a szezon számomra sokkal inkább megterhelő volt pszichésen, mint fizikálisan. Az elején nagyon elkaptuk a fonalat, majd nem sokkal később egy vereség-sorozatunk volt, az év közepe nem volt egyszerű időszak, de azt gondolom, jót tett nekünk az új impulzus. Az, hogy egy meccsen múlt a rájátszásbeli részvételünk, az mindenkit megviselt mentálisan, nem volt egyszerű készülni a kupahétvégére. A kupa volt az utolsó lövésünk, majd tudtuk, hogy jön a playout, ahol senki nem szeretne érintett lenni. Minden meccsre tisztességesen felkészültünk, és bár picit hamarabb szerettük volna lezárni a dolgot, de így is elégedettek lehetünk, hogy nem az utolsó meccsre maradt a döntés.

– Kecskeméten egy igencsak emlékezetes meccsen sikerült bebiztosítani a bennmaradást. Egy ilyen szezon végén, az utolsó két percben, nyolcpontos hátrányból fordítani, elég komoly mentális erőt mutat.

A Kecskeméten történtek az egész szezonunkat leírják. Tudunk úgy játszani, hogy két perc alatt felborítjuk a papírformát, bárkit le tudunk győzni, ezt bebizonyítottuk a Falco ellen is. Vannak viszont olyan rövidzárlataink, amikkel viszont nem tudunk mit kezdeni. Ezen kell dolgozni, hogy a jövőben konzisztensebbek, tudatosabbak legyünk. Azt gondolom, ezért is vagyunk veszélyesek, mert bármikor bennünk van egy olyan két perc, mint amit ott is mutattunk. Aki ellenünk játszik, annak végig koncentrálnia kell, mi pedig úgy éreztük a szezon során, nincs elveszett meccs.

– A szezon eleji célt, a biztos bennmaradást sikerült teljesíteni, és voltak igazán szép győzelmek is. Van benned kettős érzés a szezonnal kapcsolatban?

Nehéz egy szezon elején reális célkitűzéseket megfogalmazni, persze az, hogy bennmaradtunk, szép eredmény, és erre büszkének kell lenni. Azonban azt gondolom, több volt ebben a csapatban, és nem egyszer meg is mutattuk ezt, ebből a szempontból picit fájó a dolog, mert tudjuk, mire lettünk volna képesek, ezeket az esélyeket pedig mi szalasztottuk el. A kupaezüst sok mindenért kárpótol, de ha kicsit mellénk áll a szerencse, vagy koncentráltabbak vagyunk, akkor komolyabb célokért is küzdhettünk volna, de ezekkel a tapasztalatokkal folytatjuk a munkát.

(Fotó: Faragó Imre)