Bennmaradást érne a győzelem

Egy kecskeméti siker után eldőlne a kiesés elleni kérdés.

A Körmend elleni magabiztos győzelmet követően könnyebb helyzetbe kerültünk a bennmaradás kérdése szempontjából – viszont a playout utolsó három fordulójában egyaránt idegenben lépünk pályára.

Kezdésként szombaton 18 órától Kecskeméten játszunk. A meccs tétje nem kisebb, mint a biztos bennmaradás, amennyiben ugyanis nyerni tudnánk a KTE otthonában, akkor a hátralévő két forduló eredményeitől függetlenül biztosan bennmaradnánk. Bár pontszámban még a Kaposvár és a Kecskemét is beérhetne bennünket, de egy győzelemmel biztosan jobb lenne az egymás elleni mérlegünk a Kecskeméttel szemben, hiszen a hírös városiakat nemrég hazai pályán 105–98-ra győztük le – márpedig a playoutban azonos pontszám esetén csak az itt lejátszott egymás elleni mérkőzések eredményei számítanak.

Egyébként az alapszakaszban sikerült nyernünk a Messzi István sportcsarnokban ebben a szezonban, november 3-án 98–95-re nyertünk a Kecskemét otthonában. A playoutban a KTE eddig két meccset játszott otthon, az Oroszlányt és a Körmendet is legyőzte, és hét meccs után pozitív mérleggel áll, de a pontszámok tekintetében egyel mögöttünk áll, így a tabella utolsó előtti helyéről várhatja a szezon utolsó három mérkőzését. A Kecskemét a hétközi fordulóban Oroszlányban maradt alul (100–87).

Nagyon örülünk, hogy sikerült nyernünk, ráadásul magabiztosan tettük ezt, lélektanilag ez nagyon sokat jelent a csapatnak. Voltak hiányzói a Körmendnek, de volt már ez egyszer így, akkor az alapszakaszban vereséget szenvedtünk. Ha hasonlóan tudunk védekezni, mint tettük azt szerdán, akkor nem lehet gond, reméljük, szurkolóink közül is minél többen eljönnek Kecskemétre – mondta a meccs előtt játékosunk, Cohill Eric.

A szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzést Földházi Tamás, Györfy Róben és Fodor Attila vezetik, a találkozó ellenőre Balogh László György lesz. A hazai klub tájékoztatása alapján a helyszínen (6000 Kecskemét, Olimpia u. 1/A.), készpénzzel lehet megvásárolni a jegyeket, a felnőtt jegy 2000, a diák és nyugdíjas jegy 1200 forintba kerül. A pénztár 16.30-kor nyit.

(Fotó: Faragó Imre)