Bosszantó vereség a DEAC-tól

Megnyerhettük volna a rendes játékidőben, de végül hosszabbításban kikaptunk a Debrecentől.

Szezonbeli negyedik hazai mérkőzésünkön a Debrecent fogadtuk: a vendégeknél rögtön a kezdőcsapatban kapott helyet a héten igazolt amerikai irányító, Stefan Moody.

Rosszul kezdtünk, a Debrecen viszont pontosan dobott a meccs elején, Moody rögtön jegyzett egy hármast is, így négy perc után már a tíz pontot közelítette a különbség, Andjelko Mandics időt is kért. A DEAC gyorsan elérte a tízpontos fórt, miközben nálunk három büntető is kimaradt. A negyed végére sikerült zárkóznunk, így tíz perc után négy ponttal vezetett a Debrecen.

A második negyed elején azonban egy perc sem kellett, hogy ledolgozzuk hátrányunkat: Krapic büntetője után Balmazovics egy indítás után fejezett be egy ziccert, így máris utolértük ellenfelünket – időt is kértek a vendégek 23-23-nál. Moody faulttal együtt dobott be egy triplát, amire Krapic válaszolt, majd Bognár gól jó, faultot jegyzett, így visszaállt a négypontos különbség. Boriszov kapott technikait a Balmazovics ellen elkövetett fault után, így három büntetőt dobhattunk: Balmazovics nem rontott a vonalról, így a meccsen először vezettünk. (33-32) Rengeteg fault volt az első félidőben, töredezett meccs volt – azonban többek között Ante Krapic remeklésének köszönhetően is (a horvát már 21 pontnál és öt lepattanónál járt) négy egységgel vezettünk a nagyszünetben.

Wirth Ádám szerencsés hármasa után, már nyolc ponttal vezettünk, ezt viszont a negyed derekára megfelezte a DEAC, 58-54-nél időt kértünk. A harmadik negyedet a DEAC nyerte, a játékrész második felében támadásban már nem voltunk olyan pontosak, így az utolsó tíz percre csupán két pont volt a különbség.

5-0-al nyitotta az utolsó negyedet a Debrecen, amely így hosszú idő után átvette a vezetést – Andjelko Mandicsnak így 67-70-nél gyorsan időt kellett kérnie. A remekül beszállt Kerpel-Fronius Gáspár fontos kosarakat szerzett, így nem engedtük el az ellenfelünket: a védekezésünk jól működött, több labdát is szereztünk, Balmazovics pedig fontos pillanatban dobott be egy triplát: úgy tűnt, nekünk áll a meccs. Nem is volt sok hátra, amikor kétpontos előnyben támadhattunk, viszont eladtuk a labdát, Boriszov pedig bezsákolta azt – a maradék pár másodpercben pedig már nem volt időnk arra, hogy a rendes játékidőben eldöntsük a meccset, így a negyeven perc 87-87-es döntetlent hozott.

A ráadásban aztán szerencsésebb volt a Debrecen, amely végül kettő ponttal tudott nyerni: óriási csatában maradtunk alul, és bosszankodhattunk a lefújást követően, hiszen ott volt a rossz kezdés ellenére a végén ott volt a lehetőség nálunk, hogy lezárjuk a meccset.

Naturtex-SZTE-Szedeák – DEAC 100-102, h.u. (19-23, 27-19, 21-23, 20-22, 13-15)
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 7. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Kapitány, Győrffy Ádám.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Miliszavljevics 3, Wirth 9/3, Balmazovics 21/6, KRAPIC 37/15, Olasz. Csere: Asbury 8, Kerpel-Fronius B. 2, KERPEL-FRONIUS G. 20. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
DEAC: Moody 19/12, Polyák 7/3, BORISZOV 16/3, Armwood 9, TÓTH Á. 24/3. Csere: Manigat 8/3, Bognár 5, Harrison 7/3, Somogyi 2, Omenaka 5.

Andjelko Mandics: – Gratulálok a Debrecennek! A végén kicsit több szerencséjük volt, de rosszul kezdtük a meccset, ahonnan viszont sikerült visszajönnünk. A mi kezünkben volt ez a meccs, hiszen a rendes játékidő végén, kétpontos előnyben a labdabirtoklás is nálunk volt, de elkövettünk egy óriásit hibát, és rosszul használtuk a faultokat is. Fájó ez a vereség.

Kovács Adrián: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk! Mindkét csapat nagyot küzdött, az első félidőben döcögött a szekér, de a szünet után több energiát fektettünk a védekezésre. Talán szerencsésen, talán megérdemelten jöttünk ki a végső periódus, de azt gondolom, csapatom megérdemelte a győzelmet.

Tóth Ádám: – Gratulálok a Szegednek, nem nagyon tudtunk mit kezdeni Balmazoviccsal és Krapic-csal. A szerencse is hozzánk pártolt a végén, de ilyen a kosárlabda. Jó hangulatban, közönségszórakoztató mérkőzésen sikerült nyernünk, köszönjük a nézőknek, hogy ilyen hangulatot teremtett.

Ante Krapic: – Nem tudom mit mondhatnék egy ilyen meccs után… Óriásit küzdöttünk, de a végén buta hibákat követtünk el, a Debrecen okosabb volt nálunk.

(Fotó: Török János)