Bravúr Pakson – a hajrában fordítottunk

 

Szezonbeli második idegenbeli sikerünket arattuk, a legvégén sikerült megfordítanunk a meccset az atomvárosban.

Továbbra is három kezdőjátékosunkat nélkülöztük, így Juhos Levente, Andrija Csirics és Marko Boltics nélkül léptünk pályára Pakson.

Az Atomerőmű 7-0-al kezdett, Nenad Sulovic szerezte első kosarunkat, majd a negyed második felére sikerült kicsit közelebb zárkóznunk. Folyamatosan vezetett ugyan a Paks, de nem engedtük, hogy kétszámjegyű legyen a különbség, még ha a nagyszünet előtt már ezért is támadott az ASE, de végül Révész Ádám közelije után hat ponttal, 37-31-re vezetett a Paks.

A harmadik negyed végére azonban átlépte ezt a lélektani határt a hazai együttes, miután Eilingsfeld János büntetővel már 56-45-re vezetett Teo Cizmic csapata. A palánk alatt azonban rendre agresszívabbak voltunk, és az utolsó pillanatig nem adtuk fel: igaz, még öt perccel a vége előtt is tízzel vezetett a Paks. 71-61 után azonban Josh Fortune két és Wirth Ádám egy hármasával nyílttá tettük a meccs végét: sőt, az utolsó előtti percben Nenad Sulovics közelije után a meccsen először vezettünk. (71-72) Egylabdás meccs kerekedett így a találkozó végére, Fortune büntetői után három ponttal vezettünk, majd Wirth sem hibázott a vonalról, így a végén ugyan még Medve Máté elsüllyesztett egy triplát, de ez már kevés volt, és két ponttal, 78-76-ra nyertünk Pakson.

Óriási küzdőszellemmel játszva sikerült fordítanunk az ASE otthonában, és a közel egy hónapos szünet előtt roppant fontos győzelmet arattunk ezzel, ami a második idegenbeli győzelmünket jelentette. Folytatás március hetedikén, szerdán 18 órától az Alba Fehérvár ellen, az újszegedi sportcsarnokban.

A statisztika terén a lepattanócsatát megnyertük (27-31), miképp több gólpasszunk is akadt, és a triplákat is jobban dobtuk, (9/22, 41%-os mutató a hármasok terén) míg a vonalról is csak egyet hagytunk ki 16 próbálkozásból. Ami az egyéni teljesítményeket illeti, Josh Fortune egészen kiváló meccset játszott, 29 pontját többek között öt triplából érte el, de volt hat lepattanója, öt kiharcolt faultja és két gólpassza is. Mellette Nenad Sulovics is átlagon felülit nyújtott, a center 16 pontja mellett hét lepattanót és nyolc gólpasszt hozott, míg Wirth Ádám 21 perce alatt szintén tíz pont fölé jutott három lepattanója mellett. Kovács Ádám sem állt messze a dupla-duplától, hat pontjához nyolc lepattanó és két gólpassz is társult.

Atomerőmű SE – Naturtex-SZTE-Szedeák 76-78 (19-15, 18-16, 23-21, 16-26)
ASE: Hinds 17/3, Ruják 9/3, Barnies 4, Eilingsfeld 14/3, Guinn 20/9 Csere: Ogunyemi 2, Medve 6/6, Gulyás 4.
Szeged: Kerpel-Fronius 2, Fortune 29/15, Kovács 6, Petrovics 5/3, Sulovics 16 Csere: Vágvölgyi 7/3, Révész 2, Wirth 11/6.

Andjelko Mandics: – Gratulálok a csapatomnak, nagy dolog, hogy nyerni tudtunk Pakson. Több játékosunk is hiányzott, és az elején elég puhán is kezdtünk, de a végén oda tudtuk tenni magunkat és Fortune vezérletével behúztuk a győzelmet. Most két hét szünet jön, remélhetőleg addigra felépülnek a játékosaink. Troy Barniesnak jobbulást kívánok, a Paksnak pedig sok sikert a kupára.