Búcsúztunk a kupától

Ezúttal sem tudtuk legyőzni a DEAC-ot.

A Zsíros Tibor K&H Magyar kupa negyeddöntőjében azzal a DEAC-cal találkoztunk, amelytől mindkét bajnokin kikaptunk.
6–4-re vezettünk, ekkor azonban hibáinkat kihasználva a DEAC fordítani tudott. Szerencsére még az első negyedben nem engedtük el sokkal a DEAC-ot, sőt, a második negyed közepéig vezettünk is – annak ellenére, hogy rosszul büntetőztünk, már az első félidőben több mint tíz kihagyott dobásnál jártunk a vonalról. A DEAC nem állt hadilábon a szerencsével sem, kétszer is dudaszós kosarat szereztek.

Hasonló volt a kupameccs is, mint a bajnoki, egyik csapat sem tudott igazán meglépni, hosszú idő után Drenovac hármasával vezetett újra a DEAC. Bár a lepattanókat uraltuk, de a sok kihagyott büntető nem fért bele: Dickey vezérletével végül legalább négy pontra vissza tudtunk zárkózni a nagyszünetre.

Egál környékén folytatódott a meccs, majd 52–52-nél jött a kulcsmomentum. Az eladott labdákkal is gondunk akadt, majd Brownra fújtak egy sportszerűtlent, a DEAC pedig folyamatosan növelte az előnyét, tizennégy ponttal, 66–52-re léptek meg, Dickey törte meg a kosárcsendet részünkről. Innen futottunk az eredmény után, és egészen a negyed végéig nem jöttek a triplák sem: ekkor Brown is szerzett egy dudaszós távolit, amivel visszajöttünk tízen belülre – viszont Dzseletovics megkapta az ötödik hibáját, így ő kiszállt a meccsből.

Sőt, a negyedik etap elején Kerpel-Fronius Balázst is elveszítettük, miközben újra kétszámjegyű volt a DEAC előnye. Nem jöttek továbbra sem a kinti dobások, támadásban többet hibáztunk, a DEAC jól védekezett. Két perccel a vége előtt még egyszer felcsillant a remény: Govens távolijával öt pontra jöttünk fel, 82–75-nél kért időt Kovács Adrián. Ennél közelebb azonban nem tudtunk lépni, a DEAC kevesebbet hibázott, és így bejutott a legjobb négy közé – számunkra pedig véget ért a kupakaland.

Szrecsko Szekulovics: – Nehéz mérkőzés volt, gratulálok a Debrecennek. Egy olyan kiscsapatnak, mint mi az is nagy szó, hogy itt lehettünk. Rengeteget hibáztunk, sok labdát eladtunk, büntetőket hibáztunk. Így nem lehet nyerni. Büszke vagyok a csapatomra, küzdöttünk harcoltunk. Tesszük tovább a dolgunkat és készülünk a rájátszásra.

DEAC–Naturtex-SZTE-Szedeák 87–80 (16–20, 27–19, 25–20, 19–21)
Zsíros Tibor K&H férfi kosárlabda magyar kupa, negyeddöntő. Budapest, Ludovika aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Praksch, Nagy V., Boros.
DEAC: Moody 10/3, Somogyi 8, Polyák 3/3, Hines 9/3, Tóth 10. Csere: DRENOVAC 23/3, Guyton 9/3, Moore 8/6, Molnár M. 7. Vezetőedző: Kovács Adrián.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G., GOVENS 25/6, BROWN 26/9, Dzseletovics 3, DICKEY 12. Csere: Bognár 7/3, Keller 5/3, Kerpel-Fronius B. 2, Olasz. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Kipontozódott: Moore (39.), ill. Dzseletovics (30.), Kerpel-Fronius B. (33.).

(Fotó: MKOSZ/Girgász Péter)