Címvédőként utazhat U20-as csapatunk Szolnokra

Csütörtöktől következik a Morgen Ferdinánd U20-as bajnokság nyolcasdöntője.

Második helyen zárta az alapszakaszt U20-as csapatunk, amely ezzel kivívta a jogát a nyolcasdöntőben való szereplésre. A döntőt csütörtöktől Szolnokon rendezik: a nyolc csapatot két, négyes csoportba sorsolták, majd a lebonyolítás értelmében a csoportok első két helyezettje az elődöntőben szerepelhet, a harmadik és negyedik helyezettek pedig az ötödik helyét játszhatnak a keresztjáték során.

– Év elején szerettünk volna ismét eljutni a nyolcasdöntőbe, legnagyobb örömömre ezt igen hamar megszerezte a társaság, hiszen négy fordulóval a vége előtt már bebiztosítottuk a helyünket, büszke vagyok a fiúkra – mondta Kiss Zsolt, U20-as csapatunk edzője.

Kiss Zsolt hangsúlyozta, négy nap alatt mindenképpen öt mérkőzés vár rájuk, ez nagyon komolyan igénybe veheti majd a srácokat. – A fiúk nevében azt ígérhetem, 12 oroszlánként fogunk küzdeni minden mérkőzésen. Négy túlkorossal fogunk utazni, de csak három léphet pályára. Nagyon sokat jelentett a felnőttek tavalyi szurkolása is, biztos vagyok benne, hogy ez is megkettőzi az erejüket – utalt arra, hogy tavalyhoz hasonlóan a felnőtt keret idén is ott lesz, hogy biztassa a srácokat – remélhetőleg vasárnap 15 órára kell érkezniük, hiszen ez azt jelentené, hogy döntőt játszanak Kerpel-Fronius Gáspárék.

A tavalyi csapatban is ott volt Mike János, irányítónk pozitívan várja a hétvégét. – A felnőtt meccsek miatt keveset tudtunk együtt edzeni, de ez tavaly is így volt. A többiek nevében is mondhatom, címvédésért utazunk oda. Átérezzük, mi a tét, van még egy kis időnk, megpróbálunk a legjobban felkészülni – fogalmazott Mike János.

– Érettebbek lettünk valamennyivel tavalyhoz képest. Centerposzton ugyan vékonyabbak vagyunk, de egész évben így játszottunk, és jobb mérlegünk lett, mint tavaly. Azt a játékot kell hoznunk, amit a szezon során eddig mutattunk. Nem szabad foglalkoznunk azzal, mi történt korábban: csak a célunkra kell koncentrálnunk – tette hozzá Mike János.

A kerettagok közül többen is a felnőttekkel együtt dolgoznak, ennek kapcsán Mike János kiemelte, nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjthetnek a felnőtt mezőnyben. – A csoportos játékosokkal készülhettünk, ez nagyon hasznos volt, hiszen április 6-án vége lett az U20-as bajnokságnak, azóta pedig csak edzéseken tudtunk gyakorolni – fejtette ki.

Csapatunk számára a nyitónap rögtön két mérkőzést tartogat, majd pénteken 15 órától zárjuk a csoportküzdelmeit – szombaton és vasárnap pedig jöhetnek a helyosztók.

Az utazó keret:
Mike János, Kerpel-Fronius Gáspár, Balogh Szilárd, Kass Ferenc, Bonifert Bendegúz, Cvijin Patrik, Szatmári Zsombor, Mayer Ákos, Tráser Nándor, Varga Ákos, Goldring Bence, Polányi Kristóf, Káposzta Kristóf, Gardi Ádám. Edzők: Kiss Zsolt, Simándi Árpád.

A programunk:
csütörtök 11.00 Naturtex-SZTE-Szedeák – Óbudai Kaszások
csütörtök 19.30 Budapest Honvéd – Naturtex-SZTE-Szedeák
péntek 15.00 Naturtex-SZTE-Szedeák – Debrecen

(Fotó: Karnok Csaba / Délmagyarország)