Csütörtökön a DEAC vendégei leszünk

A ZTE elleni találkozót követően gyorsan itt az újabb kihívás.

Mindössze négy nappal a Zalaegerszeg elleni bajnokit követően újra bajnoki mérkőzést vívunk: csütörtökön 18 órától a DEAC otthonában lépünk pályára az NB I/A csoport 18. fordulójában.

Ellenfelünk a forduló előtt a tabella hatodik helyén áll, kilenc győzelmet és nyolc vereséget számlálva. Különösen hazai pályán remekelnek a hajdúságiak, hiszen otthon lejátszott kilenc találkozójukból nyolcat is megnyertek: csupán a Jászberény tudott nyerni Debrecenben. Berényi Sándor együttese legutóbb megszerezte szezonbeli első idegenbeli sikerét, miután a TF Budapestet tudták legyőzni 81-69-re.

A DEAC húzembere a montenegrói légiós, Milos Boriszov: a rutinos játékos a forduló előtt a pontátlagokat (21.47) és a VAL-értékeket (27.67) is a legjobb a ligában, igaz, az utóbbi két találkozót sérülés miatt kihagyta, ám várhatóan csütörtökön ellenünk már visszatérhet. Rajta kívül csapatunk egykori játékosa, Tomiszlav Ivosev az, akire különösen figyelnünk kell: “Toma” legutóbb 14 pontot szórt a TF-nek, az idei legjobb meccse Sopronban volt, ahol 21 pontot dobott, igaz, ez akkor nem volt elég a győzelemre (102-85).

Csapatunkba visszatérhet Alekszandar Ponjavics: légiósunk letöltötte a paksi kiállítása miatt kiszabott egy meccsre szóló eltiltását – és úgy tűnik, hosszú idő után ezúttal a teljes keretre számíthat Andjelko Mandics csütörtökön este. A középház továbbra sincs elérhetetlen távolságban, ám annak eléréséhez olyan bravúrokra és játékra lenne szükség, mint amit például Pakson mutattunk be. A két csapat mérkőzésén az ősszel az újszegedi sportcsarnokban 88-82-es győzelmet arattunk: akkor Tyrell Green 19, Nenad Sulovics és az azóta már nem csapatunkat erősítő Darrell Davis is 16-16 ponttal vette ki a részét a sikerből.

A csütörtökön 18 órakor kezdődő találkozón Pálla Zoltán, Tőzsér Dénes Kelemen és Minár László Balázs működik közre játékvezetőként, az ellenőri feladatokat Gorka Szabolcs Zsombor látja el.

(Fotó: Karnok Csaba / delmagyar.hu)

Így várja a mérkőzést a múlt héten visszatért Wirth Ádám!