Debütálunk hazai pályán

A Kaposvár ellen lesz az első hazai mérkőzésünk a szezonban.

Eddig egy bajnokit játszottunk a szezonban, az oroszországi FIBA EuropeCup selejtezőt követően viszont most jöhet a hazai debütálás: szerdán 18 órától a Kaposvár érkezik az újszegedi sportcsarnokba.

Aktuális ellenfelünkkel a felkészülés során kétszer is találkoztunk már, ám akkor mind a két mérkőzést a somogyiak nyerték. Ellenfelünk két vereség után érkezik Szegedre, hiszen legutóbb kikapott az Oroszlánytól egy hosszabbításba torkolló mérkőzésen, előtte pedig Zalaegerszegen szenvedett vereséget. A Kaposvár keretében ott van az a Csorvási Milán, aki korábban csapatunkban játszott, míg a tréner az a Nikola Lazics, aki három és fél éven át irányította a Szedeákot.

Ez persze a múlt, szerdán pedig az első győzelmünkre hajtunk a bajnokságban. Eddig egy meccset játszottunk, a tavalyi döntős Szolnok otthonában egyetlen ponttal maradtunk alul.

– Van miért visszavágnunk, hiszen a felkészülési időszakban kétszer is kikaptunk tőlük, de a szurkolóink segítségével nem lehet más célunk, mint a győzelem. Bízom benne, hogy hazai pályán meg tudjuk nyerni ezt a mérkőzést – mondta Balogh Szilárd, csapatunk játékosa.

A mérkőzésre a hatályos jogszabályok értelmében védettségi igazolvánnyal, valamint egy fényképes dokumentummal lehet belépni, a 18 éven aluliak pedig egy védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében jöhetnek be a meccsre. Az újszegedi sportcsarnok pénztárai a meccs előtt egy órával nyitnak a felnőtt jegy 1200 forintba, a diák és a nyugdíjas belépő 600 forintba kerül. A felnőtt bérlet 12000, míg a diák és a nyugdíjas bérlet 6000 forintba kerül.

(Fotó: FIBA Basketball)