Drámai csatában veszítettünk

Ismét kiélezett meccset játszottunk a DEAC-cal hazai pályán, és megint a vendégek örülhettek.

Tavaly egy hosszabbításba torkolló, majd DEAC-sikert hozó mérkőzést játszottunk aktuális ellenfelünkkel: akkor még Andjelko Mandics irányíotta csapatunkat, aki ezen a találkozón már mint a vendégcsapat másodedzője volt jelen. Mindkét oldalon akadtak hiányzók, nálunk Djordje Dzseletovics ugyan átöltözött, de nem lépett pályára, a DEAC-nál pedig a koronavírus miatt több játékos sem volt ott a keretben.

Az első félidőben végig szoros volt az eredmény: pár pontos előny itt és ott is, amiben a második negyed közepén volt változás, ekkor ugyanis két triplával hat pontra meglépett a Debrecen, jött is az időkérés részünkről. Sikerült visszakapaszkodni, Govens rengeteg gólpasszt osztott ki, Keller Iván élt is ezekkel a labdákkal, így szinte ugyanonnan folytathatták a csapatok, ahonnan elkezdték: 44-45 a félidő, ám nálunk James Dickey már négy faultnál járt.

A fordulás után is maradt a szoros meccs, Govens pedig ihletett formában játszott: triplájával 60-59-re vezettünk, amikor időt kért a DEAC. Ekkor azonban Moody és Tóth Ádám lépett előre vezérként a hajdúságiaknál, de Govensnek erre is akadt válasza: újabb hármasával 82-80.

Darrin mellé csatlakozott Zach Brown is, fontos kosarakat szerzett, így tartottuk magunkat, azonban a végjáték hihetetlen izgalmakat hozott. 90-90-nél támadhatott a DEAC, amikor egy oldalsó bedobás után Drenovac kosarat szerzett, négy másodpercünk maradt. Az időkérés után végül Brown-nak akadt dobóhelyzete, de rövid lett a triplája, így drámai csatában kaptunk ki a DEAC-tól, és elszenvedtük első hazai vereségünket ebben az idényben.

Naturtex-SZTE-Szedeák – DEAC 90-92 (24-26, 20-19, 25-26, 21-21)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 9. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Kapitány G., Benczur T., Farkas G. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 1, GOVENS 35/12, BROWN 28/3, Kerpel-Fronius B 2, Dickey 6. Cserék: Mayer 4, Olasz, KELLER I. 14/6,
DEAC: MOODY 30/21, Somogyi 10/6, DRENOVAC 23/6, Hines 10/6, TÓTH Á. 16. Cserék: Molnár D. 2,, Asszu, Kovács 1. Vezetőedző: Kovács Adrián.
Kipontozódott: Olasz (32.), ill. Hines (40.).

Szrecsko Szekulovics: – Gratulálok a Debrecennek, jól játszottak ma este! Nem játszottunk jól, így nem keresek alibit, ilyen hibákat nem lehet véteni, mint amiket ma elkövettünk. Négy-öt kosarat is kaptunk bedobásból, amikor csak pár másodperc maradt az órán, koncentráció nélkül nem lehet megnyerni egy ilyen meccset. Bosszús vagyok, mert tudom, hogy képesek vagyunk sokkal jobb játékra is.

Kovács Adrián: – Gratulálok a csapatomnak, tudtuk, hogy ez egy nehéz  meccs lesz, és csak úgy tudunk nyerni, ha tartjuk magunkat a megbeszéltekhez és nem sietünk. Volt tartásunk az utolsó pár másodpercben is, örülök a győzelmünknek, gratulálok a Szegednek is, hiszen úgy gondolom, mindenki számára jó mérkőzés volt!

Keller Iván: –  Egy nagyon küzdelmes, izgalmas meccs volt. A végén nem nekünk kedvezett a szerencse, és úgy érzem, az dönthetett, hogy jobban értékesítette a DEAC a külső dobásokat.

Djordje Drenovac: – Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, nem csak a hiányzók miatt, hanem a Szeged eddig remekül teljesített a bajnokságban. Egy kimondottan jó, küzdelmes mérkőzés volt, ahol úgy érzem, most a szerencse is velünk volt a végén, büszke vagyok a csapatomra! A szívünk vitt előre bennünket, örülünk, hogy ezen a pályán nyerni tudtunk, mert biztos vagyok benne, hogy ezt nem sokan teszik itt meg a szezonban.