Egy szempontból az utolsó

Kedden 18 órától az Alba Fehérvár vendégei leszünk az alsóház utolsó előtti fordulójában.

Az eredetileg kitűzött időponthoz képest egy nappal korábban, kedden látogatunk az Alba Fehérvár csapatához.

A székesfehérvári bajnoki abból a szempontból lehet érdekes, hogy ez a szezon utolsó olyan találkozója, amelyet nem a TF Budapesttel játszunk: hiszen az alsóház utolsó fordulójában, majd a play-outban is a fővárosi csapattal találkozunk.

Az Alba sorsa is korán eldőlt, és bebiztosította bentmaradását a gárda, amely igyekszik minél több lehetőséget biztosítani a fiatal játékosainak, így a legutóbbi mérkőzésen már három légiós (Freeman, Zeno és Heath) nem is lépett pályára, rájuk az utolsó két találkozón már nem számít a szakmai stáb, így az Alba keretében két légiós, a spanyol világbajnok Cabezas, valamint az amerikai center, Peterson maradt.

Csapatunk számára sincs már különösebb tétje az alsóházból hátralévő két mérkőzésnek, azonban ezt a két találkozót még fel tudjuk használni arra, hogy minél eredményesebben készüljünk a TF elleni play-outra.

A két csapat legutóbbi négy fehérvári mérkőzését egyaránt az Alba nyerte: legutóbb 2018. november 3-án találkoztak a felek, akkor az Alba 97-68-ra győzött, majd az alapszakasz során hosszabbítás után az újszegedi sportcsarnokban is nyerni tudott – igaz, legutóbb mintegy három hete idehaza győzni tudtunk soros ellenfelünkkel szemben, akkor 75-68-ra mi bizonyultunk jobbnak.

(Fotó: Török János / Délmagyarország)

Ezt várja Juhos Levente a keddi mérkőzéstől: