Egyenlítettünk a Falco ellen!

A szezonban első csapatként kétszer legyőztük a Falcót, egy-egyről folytatódik a párharc!

A szerdai vereség után hazai pályán fogadtuk a Falcót a negyeddöntő második meccsén: a találkozóra ellátogatott két korábbi nagyszerű játékosunk, Marko Boltics és Nenad Sulovics is.Persons szerezte az első kosarunkat, majd Justin Alston tempója után először vezettünk a meccsen, 7–5. Centerünk büntetői után 19–13-ra vittünk, de az első negyedet egy 7–0-ával zárta a Falco, amely így vezetett tíz perc után. Cook büntetőivel tudtuk visszavenni a vezetést, majd Rashun Davis remekül szállt be a meccsbe, az amerikai kisemberünk vezérletével sikerült meglépnünk. Bognár középtávolija után hét ponttal vezettünk, 42–35-nél kértek időt a vendégek. A nagyszünetre öt pont megmaradt az előnyünkből, jobban védekeztünk, mint tettük azt szerdán, ennek pedig meg is volt az eredménye az első félidőben.

Alston triplája nyitotta a második félidőt, így már nyolc ponttal vezettünk, 47–39. Golomán hárompontosával a negyed felénél viszont már a Falco volt előnyben, így 49–50-nél kértünk időt. Ekkor támadásban megakadtunk, de mielőtt nagy lett volna a baj, Bognár dobott egy középtávolit, majd Davis labdaszerzése után fejezte be a ziccert, 53–54. Davis nem rontott a vonalról, így átvettük ismét a vezetést, 55–54-ről következhetett a harmadik negyed utolsó perce. Persons kígyózott be, de Benke egy triplával zárta a játékrészt, így 57–57-ről jöhetett az utolsó tíz perc.

Alston ziccere, majd Keller Iván hármasa jött a negyed elején, Somogyi viszont kihagyta a büntetőt a kosara után. Többször is egy pontra zárkóztak a vendégek, Davis elképesztően fontos kosarat szerzett faulttal együtt, így 67–63-ra vezettünk öt perccel a vége előtt, ekkor időt kért a Falco. Bognár szedett támadólepattanót, majd Davis ebből egy hármast jegyzett, 70–63, négy perc volt vissza. Clark pontozódott ki, Davis pedig bedobta mindkettőt a vonalról, kilenc pont volt az előnyünk, 72–63. Keller Ákos viszont mindkét büntetőjét elhibázta, majd Bognár felezett büntetőkből, 73–65. Bognár passzát Alston zsákolta be, de a túloldalon Perl a kosara után még egy büntetőre is odaállhatott, amit nem rontott el, 75–70, bő egy perc volt az órán. Az újabb szombathelyi kosárra Persons dobott egy pokolian nagy hármast, 78–72, szűk fél perccel a vége előtt. Innen már nem engedtük ki a kezünkből a meccset – akárcsak a tavalyi elődöntőben, most is sikerült legyőznünk a Falcót hazai pályán a rájátszásban. Ebben a szezonban ezzel mi lettünk az első csapat, akinek kétszer is sikerült legyőznie a szombathelyieket! Folytatás kedden 19.45-től, Szombathelyen, a meccset az M4 Sport élőben közvetíti!

Naturtex-SZTE-Szedeák–Falco KC Szombathely 80–74 (19–20, 25–19, 13–18, 23–17)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, negyeddöntő, 2. mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Benczur, Tőzsér, Fodor.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Persons 13/3, Balogh, Cook 10/3, Bognár 7, Alston 18/3. Csere: Davis 23/12, Keller I. 3/3, Filipovics 4, Polányi, Szatmári. Vezetőedző: Simándi Árpád.
Falco: Somogyi 4, Perl 19, Clark 6/6, Golomán 16/6, Keller Á. 6. Csere: Benke 3/3, Váradi 9/3, Barac 11, Sövegjártó, Hawkins. Vezetőedző: Milos Konakov.
Kipontozódott: Clark (37.).
Az egyik fél három győzelméig tartó párharc állása: 1–1

Simándi Árpád: – Már az első meccs után azt beszéltük, hogy sokkal jobban kell védekeznünk, ha azt akarjuk, hogy legyen esélyünk a Falco ellen. A szombathelyiekről mindenki tudja, hogy bombaerős, de ma megmutattuk, hogy tudunk fizikálisan, nagy szívvel és csapatként játszani, mindenki belerakta a maximumot erre a meccsre, ezen az úton kell továbbmennünk. Célunk, hogy továbbra is megnehezítsük a Falco dolgát, nem feltett kézzel megyünk, mindent meg fogunk tenni azért, hogy akár a párharcot is megnyerjük! Nagyon köszönöm a szurkolók támogatását, elképesztő pluszt adnak a csapatnak!

Balogh Szilárd: – Az volt az edzőnk kérése, hogy próbáljunk előrelépni védekezésben, azt gondolom, ez sikerült, ez volt a győzelem kulcsa. Ha megint száz pontot engedünk nekik, úgy nem lett volna esélyünk. Ha továbbra is ilyen fizikálisan tudunk játszani, akkor lesz még esélyünk meglepetést okozni. Minden segítségre szükségünk van, nagyon köszönjük a szurkolóink támogatását!

Milos Konakov: – Köszönöm a szurkolóinknak, akik elkísértek bennünket, de gratulálok a szegedi szurkolóknak is, mert nagyszerű hangulatban játszhattunk. Az első meccs után is mondtam, hogy ez egy teljesen más meccs lesz. Harmincöt percen keresztül meccsben voltunk, de a végén védekezésben túl könnyelműek voltunk, sok támadólepattanót engedtünk a Szegednek. Ki kell elemeznünk a mai hibákat, és készülnünk kell a keddi meccsre: ez már a rájátszás.

Golomán György: – Nagyon küzdelmes meccs volt, gratulálok a Szegednek, megérdemelten nyertek! Nem jöttek támadásban a könnyű kosarak, ellenfelünk viszont nagyon nehéz kosarakat is szerzett, ezzel energiát szerzett, ez volt a különbség.

(Fotó: Frank Yvette, Délmagyarország)