Egyetemes derbit vívunk

Az M4 Sport+ élőben közvetíti a DEAC elleni mérkőzésünket. 

Kiválóan indította az új szezont cspatunk, amely első öt találkozójából négyet is megnyert és csak a 2019-es bajnok Falco otthonában szenvedett kétpontos, hosszabbításos vereséget. A vírushelyzet és az elhalasztott mérkőzések sora miatt nem könnyű eligazodni a bajnokság tabelláján, Szrecsko Szekulovics csapata azonban a megnyert meccsek számát illetően biztosan listavezető az élvonalban, az aktuális ellenfél Debrecen pedig két győzelemmel és 1 vereséggel áll.

A hajdúságiak bombaerős keretet állítottak össze a nyáron, nem titkoltan a dobogóra pályáznak, így alaposan meg kell majd küzdenünk az újabb sikerért.

A csapatok egyetemi kötődése mellett további pikantériát ad a meccsnek, hogy a DEAC másodedzője az az Andjelko Mandics, aki korábban két és fél éven át a Szedeákot irányította, és most először tér vissza ellenfélként az újszegedi sportcsarnokba.

Kedden nagy csatában gyűrtük le hazai pályán az Oroszlányt, ám az örömük mégsem lehetett felhőtlen, mivel az utolsó másodpercekben Djordje Dzseletovics térdsérülést szenvedett. Az orvosi vizsgálatok alapján azóta kiderült, a 27 éves erőcsatár sérülése korántsem olyan súlyos, mint amilyennek az első pillanatban tűnt, ám Dzseletovics szereplése a szombati rangadón így is erősen kérdéses.

– Fárasztó meccs volt az Oroszlány elleni, nagyon jól kezdtünk, de a magabiztos vezetés tudatában talán túlságosan megnyugodtunk és végig küzdeni kellett a győzelemért – mondta Kerpel-Fronius Balázs, a Szedeák bedobója, aki tíz ponttal vette ki a részét a keddi sikerből.

– Ami pedig a következő feladatot illeti: a DEAC-cal a felkészülés alatt több edzőmeccset is játszottunk, amelyeken a debreceniek nyertek, de hazai pályán nagyobb esélyünk lehet a győzelemre. Szombati ellenfelünk rendkívül fizikális csapat, magas ritmusban kosárlabdáznak, Moody és Tóth Ádám játékára építenek, az ő lefékezésük tehát mindenképpen kulcskérdés lesz. Jó hangulatban vagyunk, örülünk, hogy jól kezdtük a szezont, ebből tudunk építkezni. A Falco ellen idegenben megmutattuk, hogy az élcsapatok ellen is van keresnivalónk, szurkolóink segítségével a Debrecent is meglephetjük.

A Szedeák–DEAC mérkőzés szombaton 19.15-kor kezdődik az újszegedi sportcsarnokban. Szurkolóink jegyeiket az újszegedi sportcsarnok Temesvári körút felőli, oldalsó bejáratánál vásárolhatják meg, a főbejáratot csak a játékosok és a stábtagok használhatják. Klubunk vezetése arra kéri a szurkolókat, hogy lehetőleg minden szektort használjanak, és törekedjenek a távolságtartásra a mérkőzés során is. A beléptetésnél kötelező testhőmérséklet-mérést végeznek, 37,5 foknál magasabb testhővel pedig nem lehet bejönni a mérkőzésre. A meccs során mindenki számára kötelező a maszk viselése, illetve kérjük, használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket!