Egyetemi csatát vívunk itthon

Csütörtökön hazai pályán javíthatunk az újonc ellen.

Jön az Egyetemek csatája: csütörtökön 18 órától ugyanis az NKA Universitas Pécs csapatát fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban.

Legutóbb kikaptunk a Körmend otthonában, így itt az esély, hogy hazai pályán javítsunk. Ellenfelünk az A csoportos bajnokság újonca, az NKA Universitas Pécs lesz, amely győzelemmel hangolt a csütörtöki meccsre, miután harmadik hazai győzelmét szerezte meg a Budapesti Honvéd legyőzésével. A baranyaiak tehát mindhárom győzelmüket hazai pályán aratták, idegenben eddig mind a négy mérkőzésüket elveszítették – kikaptak a Falco, a Kaposvár, a Sopron és a Zalaegerszeg vendégeként, de utóbbi két csapat ellenében csak három, illetve kétpontos vereséget szenvedtek.

A pécsieknél legutóbb bemutatkozott a frissen igazolt légiós, Nemanja Nikolics, ezzel az újonc keretében is négy külföldi kosaras szerepel már – a bajnokságban így két csapat maradt, amelyik három légióst foglalkoztat, a Budapesti Honvéd és az SZTE-Szedeák.

A mi mérkőzésünk lesz a forduló nyitómeccse, így amennyiben sikerülne javítanunk a körmendi vereséget követően, akkor péntek estig biztosan visszaállunk a dobogó harmadik fokára.

A csütörtökön 18 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti, a találkozót Győrffy Pál Attila, Minár László Balázs és Jakab László Imre vezetik, a találkozó ellenőre Hartyáni Zsolt lesz.

Az újszegedi sportcsarnok (6726 Szeged, Temesvári körút 33.) pénztára meccskezdés előtt egy órával nyit, és csak készpénzzel lehet fizetni. A felnőtt jegy 2000 Ft, a nyugdíjas jegy 1000 Ft-ba kerül – az egyetemi csatát a diákok ingyen tekinthetik meg. A mérkőzés előtt kitelepül az SZTE Shop, így lehetőség nyílik Szedeákos termékek vásárlására, az SZTE Shopnál készpénzzel és bankkártyával is lehet majd fizetni.

(Fotó: Faragó Imre)