Egyetlen ponton múlt

Hiába vezettünk a mérkőzés meghatározó részében, a Szolnok egy ponttal nyert a nyitófordulóban.

A tavalyi második helyezett Szolnoki Olajbányászhoz utaztunk az idei bajnokság nyitófordulóban.

Bár a hazaiak szerezték a meccs első kosarát, erre 13 ponttal feleltünk, jöttek a triplák, és hamar jelentős előnybe kerültünk. A szolnokiak csendjét Cakarun törte meg, csakhogy Hunt már a negyedik hármasunkat szerezte, így 20–7-re vezettünk, amikor másodjára is időt kért a Szolnok. A negyed végére közelebb lépett az Olaj, majd a második tíz percben már egy pontra zárkózott Szubotics triplája után. Ekkor azonban jött Keandre Cook, az amerikai légiósunk vezérletével pedig sikerült ismét tízpontosra növelni a különbséget a félidőre.

Polányi tripláinak köszönhetően sikerült ismét kicsit megnyugodni, azonban a folytatásban ismét fel tudtak zárkózni a hazaiak. Amikor azonban egyenlíthettek volna, mindig sikerült kosarat szerezni, így bár szoros volt a meccs, nálunk volt az előny.

Az utolsó negyedre 65–63-as vezetésünkkel fordultunk, majd következett az a szolnoki roham, amely már fordítást eredményezett, miközben a négy faulttal álló Justin Alstonnak kellett visszajönni a pályára. Cakarun dobásával hosszú idő után hátrányban voltunk. Három perc volt vissza, amikor 75–71-re vezettek a hazaiak, és úgy tűnt, eldőlhet a meccs, csakhogy Persons jó dobása után még a büntetőt is bedobta, majd szintén ő oldott meg egy akciót, ezzel pedig máris nálunk volt az előny, 75–76. Badzim válaszolt, azonban még maradt egy utolsó esélyünk 77–76-nál. Három másodperc volt az órán, amikor oldalról jöhettünk, Persons betörése azonban lejött, így hiába vezettünk több mint 36 percen át a 40-ből, a végén a Szolnok örülhetett.

Mindez azt jelenti, hogy vereséggel rajtoltunk a bajnokságban, ahol a folytatásra október 6-ig várni kell, hiszen akkor fogadjuk majd a Kaposvárt. Addig azonban kemény napok várnak ránk, hiszen szombaton útra kelünk az oroszországi Krasznojarszkba, a FIBA EuropeCup selejtezőjére, ahol szeptember 28-án az észak-macedón TFT Szkopje lesz az ellenfelünk.

Szolnok–Naturtex-SZTE-Szedeák 77–76 (20–28, 15–17, 28–20, 14–11)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 1. forduló. Szolnok, 800 néző. Vezette: Győrffy, Ádám, Csabai-Kaskötő.
Szolnok: Rogic 6, Kovács P. 2, Cummings 8, Szubotics 13/3, Taiwo 2. Csere: BADZIM 16/6, Pallai, CAKARUN 21, Rudner, Gilszki, Zsiros 5/3. Vezetőedző: Gasper Potocnik.
Naturtex-SZTE-Szedeák: PERSONS 28, COOK 21/9, Polányi 9/9, Hunt 9/6, Alston 6. Csere: Balogh, Bognár, Keller 2, Kerpel-Fronius B 1, Szatmári. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

(Fotó: Dömötör Csaba, Mediaworks)