Egylabdás meccset veszítettünk

Az utolsó tripla sem sikerült, kikaptunk a Pakstól.

Az Atomerőmű SE ellen játszottuk szezonbeli második hazai mérkőzésünket: az M4 Sport által is közvetített találkozót jobban kezdték a vendégek, a paksiak kihasználták a hibáinkat, mi több, Eilingsfeld János triplájával hét pontra megléptek. (18-25) A folytatásban 27-27-nél utolértük ellenfelünket, ekkor időt is kért Szrecsko Szekulovics, viszont a vezetést nem sikerült átvenni. Tyrell Green jegyezte az első hármasunkat, Darrell Davis pedig sorban szerezhette a leindítás utáni kosarakat, nem bírták tartani a tempót az amerikai hátvéddel. A félidő vége előtt egy perccel Juhos Leventétől is jött egy hármas – ezzel vezettünk a meccsen először (39-36). Ezt az előnyt a szünetre nem sikerült megtartani, így 41-41-el vághattunk neki a második félidőnek.

A szünet után is nagyon kiélezett, szoros csatát hozott a találkozó, csak a harmadik negyed utolsó támadása után alakult ki két pontnál nagyobb különbség: Juhos ziccerével 57-53-ra vezettünk az utolsó felvonás előtt. A negyedik negyedet rosszul kezdtük, a Paks pedig élt ezekkel a lehetőségekkel, így nem tudtuk növelni előnyünket. Evans hármasával 64-61-re vezetett a Paks két és fél perccel a vége előtt. Sulovics közelijével egy pontra visszajöttünk, viszont Ruják dobása nem a gyűrűben landolt, így még egy támadásra maradt időnk a meccs végén: Juhos dobhatott egy tiszta triplát, viszont ez nem esett be, így csupán egyetlen ponttal, 63-64-re kaptunk ki a Pakstól.

A meccs elején és végén is rengeteget hibáztunk, összesen 21 alkalommal adtuk el a labdát, és csupán két triplát dobtunk be a tizenhat kísérletből: ez a két játékelem pedig megpecsételte a sorsunkat. Ezzel második vereségünket szenvedtük el a bajnokságban, amely jövő csütörtökön folytatódik számunkra, akkor a Zalaegerszeg vendégei leszünk.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Atomerőmű SE 63-64 (18-25, 23-16, 16-12, 6-11)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Kapitány Gellért, Söjtöry Tamás, Major Ádám.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Boltics 6, DAVIS 18, Wirth 5, Juhos 13/3, Sulovics 14. Csere: Green 5/3, Vágvölgyi 2. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
Paks: Vezetőedző: Ruják 7/3, Kovács 5/3, Faust 10, Elingsfeld 3/3, TRAJKOVSKI 22/6. Csere: Evans 14/3, Medve, Horváth, Jevtovics 3. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Kipontozódott: Faust (39.)

Andjelko Mandics: – Nagyon nem tetszett a negyedik negyed, mert mindössze hat pontra voltunk képesek, ráadásul rögtön eladtunk két labdát. A színvonal hagyott kívánni valót maga után, az akarattal és a küzdeni tudással elégedett voltam. A szerencsésebb csapat nyert.

Szrecsko Szekulovics: Sok eladott labdánk volt, amit könyörtelenül kihasznált a Szeged. Bízom benne, hogy fogunk mi ennél jobban játszani. A győzelemnek azért is örülök, mert először nyertem a Szeged otthonában.

Nenad Sulovics: – Sok rossz döntésünk volt támadásban és védekezésben, a Paks egy tapasztalt csapat, ami megbünteti ezt. A végén még volt egy esélyünk, de most nem volt szerencsénk.