Elkezdtük a felkészülést

Egy új légiósunk és új játékosunk is ott volt a kezdetkor.

Hétfőn este találkoztak először a keret tagjai az újszegedi sportcsarnokban: Szrecsko Szekulovics vezetőedző mellett új igazolásunk, Djordje Dzeletovics is túl van a két negatív koronavírus teszten, így ott voltak csapatunk első tréningjén.

Akárcsak az Alba Fehérvártól igazolt Keller Iván, és együtt mozgott már a többiekkel Wirth Ádám is: a súlyos sérüléséből lábadozó játékosunk ha óvatosan is, de már közelít a visszatérés felé. A születésnapját éppen hétfőn ünneplő Kerpel-Fronius Gáspár bokaműtétjéből lábadozik.

Ami a légiósainkat illeti, James Dickey kedden csatlakozik a társakhoz, míg Zach Brown várhatóan a hét második felében érkezik Szegedre.

A munka persze egyelőre csak rávezető jelleggel zajlik, hiszen nagyon hosszú szünet áll a játékosok mögött, így a fokozatosság elve érvényesül a felkészülést illetően is.

A bajnoki meccsekig tartó időszak során három tornán veszünk részt, valamint egy DEAC elleni, Szarvason megrendezett meccs szerepel a programban. Az MKOSZ tájékoztatása szerint az új idény október 3-án indulhat, ha a vírushelyzet nem szól közbe.

A felkészülési programunk:
Szeptember 8.: DEAC-Szedeák (Szarvason)
Szeptember 11-12.: Kaposvári torna (Kaposvár, Pécs, Zalaegerszeg, Szedeák)
Szeptember 18-19.: Kecskeméti torna (Kecskemét, DEAC, Jászberény, Szedeák)
Szeptember 25-26.: Oroszlányi torna (Oroszlány, Pécs, Paks, Szedeák)