Előnyben a bronzcsatában

Nagyszerű játékkal védtük meg a hazai pályánkat a DEAC elleni harmadik helyért vívott párharcban.

Nehezen lendültünk játékba a bronzéremért vívott párharc első meccsén: a DEAC főleg Tóth Ádám kosarainak köszönhetően volt eredményes, de szerencsére Bognár Kristóf három plusz egypontos akciójával sikerült átvennünk a vezetést. A korábban a DEAC-nál is megfordult játékosunk 12 pontot szerzett már az első negyedben, és kezdtünk elhúzni ellenfelünktől, jól működött a védekezésünk, és több gyors kosarat is tudtunk szerezni, ennek köszönhetően nyolc ponttal vezettünk. Dickey ugyan három faulttal állt, ám így is megnyertük az első negyedet. Kerpel-Fronius Gáspár két hármast is elsüllyesztett, négyből négy távolit dobtunk be ekkor, így már kétszámjegyű lett a különbség. Védekezésben továbbra is remekül teljesítettünk, labdaszerzéseinkből megvoltak a gyors támadások, hibákra kényszerítettük a vendégeket, miközben a triplák is sültek. Nagyszerű negyedet produkáltunk, a hatvan pontot is elértük, és magabiztos előnyből, 60–35-ről várhattuk a folytatást.

A DEAC ugyan próbálkozott, de nem engedtük, hogy komolyan felmerüljön annak a lehetősége, hogy lefaragják hátrányukat. Amikor kicsit is ritmusba jöttek a vendégek, jött egy hármas vagy egy kettes, ráadásul a harmadik negyedet Govens Darrin dudaszós hármasa zárta le, 84–58.

Bár 7–0-al kezdte a DEAC az utolsó negyedet, ez is csak arra volt elég, hogy húsz pont alá benézzen a debreceni csapat. Az utolsó pár percre már csak magyar játékosok voltak pályán, Olasz Ádám, Mayer Ákos és Polányi Kristóf is ponttal járult hozzá a győzelemhez, átléptük a száz pontot is, és a lehető legjobbkor tudtuk először legyőzni tétmeccsen a DEAC-ot ebben a szezonban.

A nagyszerű játékunknak köszönhetően tehát előnybe kerültünk a párharcban, szerdán pedig meg is szerezhetjük a bronzérmet, ha nyerni tudunk a DEAC vendégeként a második meccsen.

Naturtex-SZTE-Szedeák–DEAC 102–81 (29–24, 31–11, 24–23, 18–23)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, bronzmérkőzés, 1. meccs. Szeged, újszegedi sportcsarnk, 1000 néző. Vezette: Kapitány, Ádám, Söjtöry.
Naturtex-SZTE-Szedeák: GOVENS 19/6, BROWN 17/12, DZSELETOVICS 19/9, BOGNÁR 19/6, DICKEY 12, Csere: Keller, Kerpel-Fronius G. 8/6, Kerpel-Fronius B., Olasz 3, Balogh, Mayer 2, Polányi 3/3,Vezetőedző: Szrecsko Szekuovics.
DEAC: Moody 2, Somogyi 12/6, DRENOVAC 18, Hines 11/3, Tóth 10, Csere: Moore 9/3, Molnár M. 6, Polyák 11/9, Kovács 2, Molnár D. Vezetőedző: Kovács Adrián.
Kipontozódott: Dickey (35.).
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Szedeáknak.

Szrecsko Szekulovics: – Köszönöm a szegedi szurkolók biztatását! Gratulálok a saját csapatomnak, nehéz volt visszajönni a Falco elleni meccs után, azonban sikerült megvalósítani, amit szerettünk volna. Egy ilyen masszív csapatot, mint a DEAC, nehéz legyőzni, örülök, hogy ez sikerült. Nem vár ránk könnyű mérkőzés szerdán sem, de szeretnénk lezárni a párharcot és megszerezni a bronzérmet.

Kovács Adrián: – Gratulálok a Szegednek! Értékelhetetlen a mai mérkőzés, mert hozzáállásbeli problémáink voltak a meccsen. Sportemberek vagyunk, nem is értem, hogy mi kell, hogy motiváljon bennünket, amikor bronzérmet nyerhetünk. Most azonban nem a hibákon kell keseregnünk, hanem össze kell zárnunk, és a hátralévő két mérkőzést meg kell nyernünk.

Bognár Kristóf: – Köszönöm a szurkolóink biztatását, igazi hatodik emberünk volt ma! Úgy kezdtük a meccset, ahogy kell, ez pedig ritmust adott a folytatáshoz, ültek a dobásaink Szerettünk volna a döntőbe bekerülni, de úgy voltunk vele, ez is egy hatalmas eredmény, hogy itt vagyunk, és mindenképp szeretnénk megszerezni a harmadik helyet.

(Fotó: Faragó Imre)