Előnyben a címvédő

Elvesztettük a párharc első meccsét.

Szombathelyen kezdődött a bajnoki negyeddöntő számunkra, a címvédővel szemben az Arena Savariában kezdtünk.

Golomán szerezte a meccs első kosarát, amire Persons válaszolt a részünkről. A Falco kezdte jobban a meccset, de Cook triplájával sikerült tartani magunkat. Sőt, a meccset nagyszerűen kezdő Persons estében dobott be egy triplát, majd a büntetőjét is a helyére küldte, majd Cook ziccerével már a vezetést is átvettük, 21–22. A negyed hajrája is jobban sikerült, Alston zsákolása majd Polányi triplája után négy ponttal álltunk jobban tíz perc után.

A második negyed egy tíz-kettes hazai rohammal kezdődött, időt is kértünk 35–31-nél. Nem engedtük tíz ponton túlra a Falcót, Davis kosaraival tartottuk a párpontos hátrányunkat. A félidő vége azonban a Falcőé volt, Clark ziccere után meglett a kétszámjegyű különbség, 52–42.

Keller Ákos hármasával indult a második félidő, ez pedig az addigi legnagyobb különbséget jelentette, 59–45. A Falco támadásban extrát játszott, mi pedig védekezésben nehezen találtuk ez ellen az ellenszert: a távolról mindent bedobó Benke újabb triplája után már a húsz pontot közelítette a különbség, 71–53-nál kértünk időt ismét. Volt, hogy át is lépte a húsz pontot a hátrányunk, amit próbáltunk kozmetikázni, a büntetőket magabiztosan dobtuk ekkor, így húsz alá be tudtunk jönni. Végül 17 pontos hátrányban voltunk az utolsó negyed előtt, miután Kerpel-Fronius Balázs is pontos volt a vonalról.

Triplacsata következett a zárónegyedben: a néhol egy kissé feszült hangulatúvá vált meccsen hiába jöttek a hárompontosaink, erre válaszolni tudtak a hazaiak, így csak tartani tudtuk a különbséget, öt perccel a vége előtt 99–81-re vezetett a Falco. Az utolsó percekben már a fiatalok kaptak szerepet mindkét oldalon, a remekül játszó címvédőt ezen az estén nem tudtuk megállítani, Keller Iván hármasával végül húsz ponton belül maradtunk. Folytatás szombaton Szegeden.
Falco–Naturtex-SZTE-Szedeák 105–86 (25–29, 31–16, 31–25, 18–16)

Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés. Szombathely, Arena Savaria, 2000 néző. Vezette: Papp, Mészáros, Horváth.
Falco: SOMOGYI 17/6, PERL 23, Clark 11/3, Golomán 9/3, Keller Á. 12/6. Cserék: Verasztó, BENKE 21/15, Hawkins 2, Barac 10, Sövegjártó, Takács. Vezetőedző: Milos Konakov.
Naturtex-SZTE-Szedeák: PERSONS 29/12, Balogh, Cook 13/9, Bognár 4, Alston 8. Cserék: Davis 14/6, Polányi 3/3, Szatmári 2, Keller I. 5/3, Kerpel-Fronius 6, Filipovics 2, Maye Vezetőedző: Simándi Árpád.
A három győzelemig tartó párharc állása: 1–0 a Falcónak.

Simándi Árpád: – Nyolcvanhat pontot szereztünk, ami jónak mondható, de százöt kapott ponttal nem lehet meccset nyerni. Ezen mindenképpen változtatnunk kell, mert másképp nem lesz esélyünk a párharcban.

(Fotó: Unger Tamás, Vas Népe)