Előrehozott meccsel folytatjuk

A Kaposvárt fogadjuk szombaton.

Szombaton 18 órától a Kaposvár lesz az ellenfelünk az újszegedi sportcsarnokban: a magyar válogatott sikeresen megvívott Eb-selejtezőit követően folytatódik számunkra a bajnokság a 22. fordulóból előrehozott mérkőzéssel.

A háromhetes szünet alatt volt változás mindkét csapat keretében: nálunk megérkezett Durnad Scott, míg a túloldalon korábbi játékosunk, Alekszandar Ponjavics helyére a szerb Marko Csakarevicset igazolta le a Kaposvár. A KKK az előző kettő, míg mi az előző három mérkőzésünket veszítettük el – és ha ehhez hozzátesszük, hogy a két csapat között négy győzelem a különbség, akkor látszik, milyen fontos mérkőzés lesz ez mindkét együttes számára.

Ezzel a mérkőzéssel együtt hét forduló van még az alapszakaszból, az előttünk álló csapatok pedig négy győzelemmel gyűjtöttek többet nálunk – azaz matematikailag még előzhetünk a hétralévő időben, de ehhez mindenképpen hozni kellene az olyan mérkőzéseket, mint amilyen például szombaton vár ránk.

Mindenképp jó hír, hogy Kerpel-Fronius Gáspár és Vágvölgyi Ákos is a társakkal edzett, így bővebb rotációval számolhatunk a szombati mérkőzésen a legutóbbi, Körmend elleni mérkőzéshez képest.

A két csapat idei első mérkőzését októberben 82-69-re az akkor még Fekete Ádám által irányított Kaposvár nyerte: a somogyiaknál azóta a vezetőedzői feladatokat a magyar válogatott szövetségi kapitányi tisztségét is betöltő Sztojan Ivkovics vette át.

A szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzést Tőzsér Dénes, Pozsonyi László és Balogh Gyula sporttársak vezetik, míg ellenőrként Dernei Gábor működik közre.

(Fotó: Karnok Csaba, Délmagyarország)