Először itthon az alsóházban

Az Alba Fehérvárt fogadjuk szerdán.

Az alsóházi rájátszás második fordulójában először szerepelünk hazai pályán: szerdán 18 órakor az Alba Fehérvárral játszunk az újszegedi sportcsarnokban.

A fehérvári együttes 12 győzelemmel és 14 vereséggel zárta az alapszakaszt, így éppen csak lemaradt a középházi küzdelmekről. A szezon második felét győzelemmel kezdte a nemzetközi színtéren igen sikeres szezont produkáló Alba, miután legutóbb legyőzték a TF Budapestet.

Az alapszakaszban mindkét meccsünket elveszítették az Albával szemben: tavaly novemberben 97-68-ra kaptunk ki a Gáz utcában, majd a februári szegedi meccset hosszabbítás után veszítettük el 78-68-ra.

Számunkra innentől kezdve egészen egyértelmű a képlet: ahhoz, hogy elkerüljük a play-outot, mind a hátralévő öt meccsünket meg kellene nyerni, miközben bíznunk kell abban, hogy a Kaposvár nem tud további győzelmeket szerezni.

Csapatunkból Vágvölgyi Ákos és Révész Ádám sérülés miatt kénytelen kihagyni a szerdai mérkőzést – amelyen ahhoz, hogy eredményesen szerepeljünk, mindenképp az kell, hogy a 40 perc folyamán végig hasonló koncentrációval játszunk.

A szerdán 18 órakor kezdődő mérkőzés játékvezetői Ádám József, Pozsonyi László és Balogh Gyula lesznek, míg ellenőrként Farkas János működik közre.

(Fotó: kosarsport.hu)

Varga Ákos ezt várja a szerdai mérkőzéstől!