Először itthon idén

Az edzőváltáson átesett Pécs érkezik.

A paksi vereséget követően szombaton hazai pályán mutatkozhatunk be az újévben: 18 órától a Pécs érkezik az újszegedi sportcsarnokba.

Ellenfelünk legutóbbi tíz tétmérkőzését elveszítette, így a legutóbbi, Falco elleni vereséget követően a vezetőség az edzőváltás mellett döntött, ennek következtében Csirke Ferencet az a Dragan Alekszics váltotta, aki ebben az idényben a Szolnokot irányította, ám végül éppen a szegedi meccs előtt döntöttek az Olajbányásznál is az edzőváltás mellett, így most nem szolnoki, hanem pécsi edzőként érkezik az újszegedi sportcsarnokba.

Ezen túl két ismerőst is köszönthetünk majd a szombati találkozón, hiszen korábbi csapatkapitányunk, Andrija Csirics mellett a PVSK nemrég szerződtette a tavaly még nálunk pattogtató centert, Nenad Sulovicsot: Sule először játszik majd ellenfélként Szegeden, mióta távozott csapatunktól.

Pakson közel három negyeden át jól játszottunk, ám végül a hazaiak a negyedik negyedben megfordították a meccset. Az előttünk álló csapatok négy győzelemmel szereztek többet – többek között ebbe a kategóriába tartozik a Pécs is, azaz egy győzelemmel már közelebb léphetnénk szombati ellenfelünkhöz is.

Ez már az alapszakasz második felvonásának első mérkőzése, azaz már eldőlt, mely csapatok lehetnek ott a Magyar Kupa nyolcas döntőjében: erről hozzánk hasonlóan a Pécs is lemarad idén. Szeptember végén kellemetlen emlékű mérkőzést játszottunk a Lauber Dezső sportcsarnokban, ahol 103–73-as vereséget szenvedtünk a nyitófordulóban, így van is miért visszavágnunk az idén a nemzetközi kupaporondon is szerepelt pécsieknek.

A szombati találkozón a Rókus II. Általános Iskola szerencsés tanulói is biztathatnak bennünket: nemrég Wirth Ádám és Kerpel-Fronius Balázs látogatta meg az intézményt és diákjait, klubunk pedig meghívta őket a Pécs elleni mérkőzésre.

A szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzést Tőzsér Dénes, dr. Mészáros Balázs és Györfy Rúben vezeti, míg ellenőrként Valovics István sporttárs működik közre.