Elrontottuk a végét

Megvolt a nagy előny, de kikaptunk a ZTE-től.

Remekül kezdtünk a Zalaegerszeg otthonában: Stefan Balmazovics gyorsan elsüllyesztett két hármast, mellé pedig Milos Miliszavjlevics is eredményes volt kintről, így gyorsan tízpontos előnybe kerültünk a ZTE vendégeként.

Az első negyedben remekül ment a távoli dobás, folyamatosan több mint tíz ponttal vezettünk, sőt – Balmazovics újabb trojkája után már 19 ponttal vezettünk.

A harmadik negyed első felében is tartottuk az előnyünket, de a ZTE védekezése kezdett összeállni, és nem akartak jönni az újabb hármasok – hiába pontozódott ki Szabó Zsolt a hazaiaktól, Williams elkapta a fonalat, három triplát is szerzett egymás után, ez után pedig egyre több hibát követtünk el. A Zete benézett tíz alá is.

A negyedik negyedben először volt az előny a hazaiaknál Johson kosara után, innen pedig ugyan kapaszkodtunk, de nem sikerült újra átvennünk a vezetést – végül hétpontos vereséget szenvedtünk a Zalaegerszeg otthonában.

Stefan Balmazovics elképesztő teljesítmény nyújtott, 40 pontja mellett volt négy lepattanója, 13 kiharcolt faultja és két gólpassza is – de ez is kevés volt a zalai győzelemhez, hiába Krapic újabb remek meccse, vagy a megnyert lepattanócsata. Ezzel hetedik vereségünket könyvelhettük el, folytatás jövő vasárnap Kaposváron.

Zalakerámia ZTE KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 106-99 (18-29, 24-28, 36-25, 28-17)
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 8. forduló Zalaegerszeg, vezette: Praksch, Csabai-Kaskötő, Goda (Várhalmi)
ZTE: JOHNSON 37/12, Doktor 9/3, WILLIAMS 30/12, Szabó 2, AGAFONOV 20. Cserék: Djuric, Bagó, Gulyás 7/3, Simon. Vezetőedző: Bencze Tamás.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Miliszavljevics 12/6, KERPEL-FRONIUS G. 7, BALMAZOVICS 40/18, Krapic 15/6, Asbury 22. Cserék: Kerpel-Fronius B. 3/3, Olasz, Vágvölgyi, Polányi.
Kipontozódott: Szabó Zs., ill. Kerpel-Fronius G.

Andjelko Mandics: – Közel 25 percig jól működött a játékunk, utána viszont érthetetlen hibákat követtünk el, amit megbüntettek a hazaiak. A ZTE lendületbe jött, mi pedig már nem találtuk a visszautat, és fájó vereséget szenvedtünk. Nem először fordul ez velünk elő idén, mindenképp változtatnunk kell ezen, ilyen védekezéssel nem lehet meccset nyerni.

Brian Asbury: – Ki kell elemeznünk a hibáinkat, és mindenképp javítanunk kell, hogy az ilyen mérkőzéseket meg tudjuk nyerni.