Elrontottuk az első félidőt

A nagyszünet után ugyan visszakapaszkodtunk a Falco otthonában, de nem tudtunk fordítani.

Nyolcpontos vereséget szenvedtünk a Falco KC Szombathely otthonában vasárnap este.

Rosszul kezdtük a találkozót, amit az első negyedben összehozott hét eladott labdánk is mutat: a szombathelyiek éltek a felkínált eséllyel, és hamar több mint tízpontos előnyre tettek szert.

Nagyobb változás a második félidőben következett, amikor támadásban kevesebb hibával játszottunk: sikerült tíz pont alá feljönnünk, viszont igazán közel sajnos nem tudtunk zárkózni, kimaradtak a dobásaink, így hét pontnál közelebb nem engedett bennünket a Falco. A sárga-feketék a végén ismét jobban játszottak, ezzel eldöntötték a meccset – hiába voltunk jobban szinte minden statisztikai mutatóban, az elején elrontott támadások és pontatlan játékok megpecsételték a sorsunkat.

Az alapszakaszt szombaton a Sopron otthonában zárjuk.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Naturtex-SZTE-Szedeák 75-67 (22-16, 23-16, 10-16, 20-19)
Szombathely, 2410 néző. Vezette. Tőzsér D., Praksch P., Goda L. (Várhalmi Zs.)
Falco: Govens 7/3, Váradi 7/3, Balmazovics 10, BRUINSMA 17/3, REDDIC 10. Csere: Curry 12/3, Bíró 6/6, Tóth 6. Edző: Gasper Okorn.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Boltics 2, Wirth 10/6, Ponjavics 4, JUHOS 22/3, Sulovics 7. Csere: Kerpel-Fronius, KRAPIC 22/3. Edző: Andjelko Mandics.

Andjelko Mandics: – Az első negyedben hét eladott labdánk volt, mellette rossz százalékkal is dobtunk az első félidőben. A szünet után egészen másik arcunkat mutattuk, de a félidőre összeszedett hátrányunk soknak bizonyult.