Elveszítettük a szezonnyitót

Nem sikerült a bravúr a Pécs otthonában.

Pénteken este a tavalyi harmadik helyezett Pécs vendégeként kezdtük a 2019-2020-as szezont.

Veljko Budimir kettő plusz egypontos akciója nyitotta a meccset, amire Brian Asbury válaszolt – centerünk labdaszerzését követően vitte végig és szerezte meg első pontjait szegedi színekben. Smit zsinórban három kosarat, közte egy triplát is jegyzett, így 10-2-nél időt kértünk. A negyed feléig csak Asbury kettese jelentette egyetlen kosarunkat, 17-2-nél jött Stefan Balmazovics hármasa, ami megtörte a kosárcsendünket. Húsz pont is volt a hazaiak előnye, akik főleg a lepattanókat uralták, nekünk pedig mezőnyből semmi nem ment.

A második negyedben Milos Miliszavljevics rövid időn belül két triplát is jegyzett, úgy tűnt, megkezdjük a felzárkózást 33-22-nél – sőt, egy szerzett labda után Balmazovics hármasa után már tízen belülre, 39-31-re jöttünk vissza. Öt perc volt ekkor a nagyszünetig, Csirke Ferenc időt is kért – csakhogy ekkor jött Aiken két kosara, így 43-31-nél már megint más volt a helyzet. Állandósult a tíz pont körüli hazai fór, végül a nagyszünetben tizenhárom ponttal, 55-42-re vezetett a Pécs, az első negyed rossz kezdése után valamelyest feljavult a játékunk.

Balmazovics két triplával nyitotta a második félidőt, és ugyan továbbra sem a védekezés játszotta a főszerepet a meccset, de tíz ponton belülre is benéztünk – viszont Antóni is beköszönt kintről kétszer, ami megnyugtathatta a Pécset, 69-52-nél időt kértünk. Védekezésben ebben a negyedben sem sikerült húsz pont alatt tartani a Pécset, így a tavalyi bronzérmes húsz ponttal, 78-58-ra vezetett, ráadásul Kerpel-Fronius Balázs egy leérkezés után könyökét fájlalva nem tudta folytatni a játékot.

Az utolsó negyed már csak formalitás volt, a végén pedig lehetőséget kaptak a fiatalok is, így vereséggel nyitottuk az idényt, a tavalyi bronzérmes PVSK vendégeként nem tudtunk bravúrt elérni.

Folytatás egy hét múlva, október 4-én a bajnoki címvédő Falco KC Szombathely érkezik az újszegedi sportcsarnokba.

Pécs – Naturtex-SZTE-Szedeák 103–73 (28-12, 27-30, 23-16, 25-15)
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 1. Forduló. Pécs, Lauber Dezső sportcsarnok, 2000 néző. Vezette: Papp P., Farkas G., Hervay.
Pécs: Pongó 6, SMITH 19/3, DIGGS 13, Budimir 8, AIKEN 15. Csere: Antóni 11/9, Horti 8, Csirics 12/3, Bíró 6/3, Dragasevic 4, Kocsis 1. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Miliszavljevics 17/3, Wirth 5, Vágvölgyi 3/3, Krapic 2, ASBURY 23. Csere: BALMAZOVICS 15/12, Kerpel-Fronius G. 1, Kerpel-Fronius B., Olasz 7, Mayer, Balogh, Polányi. Vezetőedző: Andjelko Mandics.

Csirke Ferenc: – A nagy különbség után azt hittük, megvan a mérkőzés. Ellenfelünk több ziccert is rontott, nem használták ki a hibáinkat. Gratulálok a csapatomnak, köszönjük a közönségünk támogatását!

Andjelko Mandics: – Gratulálok a Pécsnek! Ellenfelünk egy minőségi csapat, amellyel szemben nem lehet így kezdeni, kihasználja ezeket a hibákat. A védekezésünk nem működött ma, hiába voltunk támadásban jobbak,

Brian Asbury: – Egyértelműen jobban szerettünk volna kezdeni. Később voltak olyan szakaszai a mérkőzésnek, amikor jobban játszottunk, de mindenképpen jobb, több kell tőlünk a folytatásban.