Ez nem a mi esténk volt

Bár tíz ponttal is vezettünk a második negyedben, a Kecskemét visszavágott az őszi vereségért.

Először játszhatott az újszegedi sportcsarnok közönsége előtt múlt héten érkezett légiósunk, Brendan Bailey, három idegenbeli mérkőzést követően pedig végre hazai pályán futhattunk ki, ellenfelünk a Kecskemét volt.

De’Quon Lake három pontjával indítottunk, majd Ryan Woolridge szerzett gyorsan ötöt, így 10–4-re vezettünk. Nem sokkal később, 15–10 után viszont egy nyolc-nullás futással már a vendégeknél volt az előny, időkérésünket követően Bailey triplájával egalizáltunk. A negyedet jól zártunk, Zsíros trojkája, majd Balogh büntetői után négy ponttal vezettünk.

Karahodzsics közelijére Locke egy triplával válaszolt, így 29–24-re vezettünk. Bognár, majd Locke volt ismét eredményes, ezzel pedig kilenc ponttal léptünk meg a 12. percre, így 33–24-nél időt kért a Kecskemét.

Ivkovics technikaija után Locke dobhatott büntetőt, majd Bognár szerzett egy újabb kettő plusz egyet, amivel átléptük a tízpontos különbséget, 37–26. Magasemberünk volt a mezőnyből az első, aki tíz pontig jutott, Lukovics pontjaival tartotta magát ebben a periódusban a vendégcsapat. Wittmann hármasával négy pontra jött fel a Kecskemét három perccel a nagyszünet előtt, így 43–39-nél időt kértünk. Lukovics újabb pontjaival azonban 45–45-nél már döntetlenre álltunk, Locke középtávolijával voltunk újra előnyben. A kecskeméti időkérést követően Ivkovics dobott egy sarokhármast, amivel egyetlen ponttal a vendégek vezettek, 47–48.

De’Quon Lake és Lukovics pontjaival kezdődött a második félidő, viszont a kecskemétiek légiósa három triplát is bedobott, ezzel pedig négy perc után hétpontos hátrányban voltunk, 55–62. A negyed végjátékához közeledve nem sikerült sokkal közelebb kerülni, két és fél perccel a játékrész végét megelőzően 64–59-re vezetett a Kecskemét, amikor időt kértünk. Bailey büntetőivel egy tripla volt a különbség az utolsó percre fordulva, de 63–66-nál Bogues sem rontott a vonalról, 63–68. Locke tempójára Bogues válaszolt, így ötpontos hátrányból jöhetett az utolsó tíz perc, 65–70.

Bailey négy pontjával kezdődött az utolsó negyed, de nem sikerült átvennünk a vezetést, mivel kimaradt Woolridge közelije. Lukovics viszont dobhatott egyet a kosara mellett, fordítás helyett néggyel vezetett a Kecskemét, 69–73. Nem mentek a triplák sem, a Kecskemét viszont Sinik betörése után nyolc ponttal vezetett, amikor kicsivel több volt hátra, mint négy perc, 71–79-nél kértünk időt. Lukovics tripláira azonban nem volt válaszunk, a vendégek légiósa két újabb távolit is bedobott, amivel már 16 pontos hátrányban voltunk, 71–87.

Innen már nem volt visszaút, a Kecskemét végül 91–79-re nyert, így visszavágott az őszi mérkőzésért. Legközelebb jövő szombaton, a Szolnok otthonában lépünk pályára.

SZTE-Szedeák–Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 79–91 (26–22, 21–26, 18–22, 14–21)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 19. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1400 néző. Vezette: Goda, Györfy, Horváth Cs.
SZTE-Szedeák: Woolridge 15/3, Balogh 2, LOCKE 22/6, Bognár 12, Lake 11. Csere: Bailey 14/3, Zsíros 3/3, Mucza. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Kecskemét: Bogues 10, Ivkovics 7/3, Sinik 7/3, LUKOVICS 30/15, KARAHODZSICS 16. Csere: Wittmann 5, KUCSERA 14/3, Gera 2. Vezetőedző: Ivkovics Sztojan.
Kipontozódott: Kucsera (39.).

Nikola Lazics: – Gratulálok a Kecskemétnek, megérdemelten nyertek! Nagyon rosszul játszottunk ma. Pontosan az történt, amiről beszélgettünk a meccs előtt, a Kecskemét egy rutinos csapat, amely roppant veszélyes, amikor a saját ritmusában játszik. Rengeteg hibát követtünk el, főleg védekezésben, sok könnyű pontot engedtünk a Kecskemétnek. Amit ma játszottunk, az nem volt kosárlabda, kommunikáció nélkül játszottunk. Nagyon rosszul néztünk ma ki a pályán, tudom, hogy ez elsősorban az én felelősségem. Ha valamit szeretnénk elérni idén, legyen az a bentmaradás, akkor így nem folytathatjuk. Ellenfelünk jó ritmusban játszott, így gratulálok nekik, Lukovics nem véletlenül játszott magasabb osztályban.

Ivkovics Sztojan: – Gratulálok a Szegednek a szezon eddigi teljesítményéhez! Úgy jártak, mint mi a Honvéd ellen a múlt héten, belefutottunk egy katasztrófális dobószázalékba, mi pedig nagyon jól dobtunk ma. Sok problémával küzdöttünk, de a végén jól kijöttünk ebből. Hosszú út áll még előttünk, egy elég heterogén társaság vagyunk, az én dolgom, hogy ez homogén legyen, és bentmaradjunk. Mindig szeretek Szegedre jönni, sokan voltak a mai meccsen is, tovább kell támogatni ezt a csapatot, ahogy bennünket is!

Balogh Szilárd: – Gratulálok a Kecskemétnek! Tudtuk, hogy betegségekkel küzdöttek egész héten, ennek ellenére száztíz százalékot nyújtottak és megérdemelten győztek. Nehéz mit mondani egy ilyen meccs után… A védekezésünk nem volt rendben, sok könnyű kosarat, könnyű triplákat kaptunk, ellenfelünk pedig jó százalékkal dobott végig, hiszen hagytuk nekik. Ezáltal nem voltak gyorsindításaink, nem volt ritmusunk, ez rányomta a bélyegét a meccsre. Próbálunk ebből tanulni, és az alapszakasz hátralévő részében minél több meccset szeretnénk nyerni.

Marko Lukovics: – Ez egy nagyon fontos meccs volt számunkra, hiszen nagyon nehéz helyzetben voltunk, többen is betegséggel küzdöttek. Remekül felkészültünk erre a meccsre. Köszönetet szeretnék mondani a csapattársaimnak és az edzőmnek, hogy jó helyzetbe hoztak, így könnyű pontokat szereztem. Dolgozunk tovább, és küzdünk a legvégéig! 

(Fotó: Faragó Imre)