Ezúttal is kikaptunk Oroszlányban

Ryan és Noah nélkül játszottunk az OSE otthonában.

A szezon utolsó előtti mérkőzésén, két már biztosan bennmaradó csapat találkozott Oroszlányban: csapatunkban nem lépett pályára Ryan Woolridge és Noah Locke sem.

21–21-ig abszolút nyílt meccs zajlott a pályán, majd Stevenson vezérletével hatpontos hazai előnyt hozott az első negyed, 29–23. Egy 8–2-es szériával ugyan kiegyenlítettünk, de 31–31-nél időt kért az Oroszlány. Ezt követően azonban a hazaiak tripláira nem volt válaszunk, így 13 pontos hátrányba kerültünk a nagyszünetre.

A harmadik negyedben korán tudta növelni az előnyét az Oroszlány, Stevenson hármasa után több mint húszpontos hátrányba kerültünk. Innen még sikerült egy kicsit közelebb lépnünk, de lényegében eldőlt a meccs. Simándi Árpád mindenkinek játéklehetőséget biztosított, így nem elsősorban a végeredmény volt a legfontosabb ezen a meccsen. Végül 108–78-ra nyert az Oroszlány, így ezúttal sem tudtunk nyerni az OSE ellen idegenben, igaz, ennek a meccsnek közel sem volt akkora tétje, mint a korábbi találkozóknak.

A szezonunkból még egy mérkőzés van hátra, szombaton ahhoz a Kaposvárhoz látogatunk, amely kecskeméti vereségével kiesett az A csoportból.

Simándi Árpád: – Gratulálok az Oroszlánynak, ma ők voltak a jobb csapat. Mi egy kicsit rossz felfogásban kosárlabdáztunk, de nyilván nagyon nehéz volt motivációt találni a múltkori mérkőzés után. Emocionálisan úgy gondolom nehéz feltöltődni egy ilyen mérkőzés után. Még egyszer gratulálok az Oroszlánynak, abszolút megérdemelten nyertek. Egyetlen pozitívum volt, hogy akik eddig kevesebbet játszottak, ők több lehetőséget kaptak, és azt gondolom, hogy ennek mindenképpen örülnünk kell.

Oroszlány–SZTE-Szedeák 108–78 (29-23, 28-21, 21-18, 30-16)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, playout, 9. forduló. Oroszlány, 500 néző. Vezette: Benczur, Söjtöry, dr. Popgyákunik.
Oroszlány: Ruják 2, Balsay 1, GHOLSTON 23/15, THOMAS 21/6, POLUTAK 23/3. Csere: Szabadfi, Gáspár 2, Werner, Árva-File, Czermann, STEVENSON 26/6, Illés 10/6. Vezetőedző: Váradi Kornél.
SZTE-Szedeák: Balogh 11/3, Mucza 2, Bailey 11/3, BOGNÁR 14, LAKE 22. Csere: Cohill 11/3, Laluska 2, Mayer, Zsíros 5/3, Mokánszki. Vezetőedző: Simándi Árpád.

(Fotó: hunbasket.hu)