Ezúttal is nyert a Körmend

Három hét után az újszegedi sportcsarnokban is győzött a Körmend.

December közepén sima mérkőzésen kaptunk ki az Egis Körmendtől, az újév első meccsén viszont hazai pályán próbáltunk visszavágni a három héttel korábbi vereségért.

Jobban is kezdtük a meccset, 16–10-nél időt is kellett kérnie a vendégeknek, de a folytatásban is nálunk volt a kezdeményezés. Cook büntetői után már tíz ponttal, 20–10-re vezettünk. A második negyedben azonban hamar odalett az előnyünk, a Körmend elkapta a ritmust, és távolról is eredményesek voltak, öt perc alatt már a húsz pontot is átlépték a negyedben, így időt kértünk. 24–32-ről sikerült visszajönnünk kettő pontra, azonban a félidő hajrája a vasiaké volt, és hat ponttal vezettek a nagyszünetben.

A pihenőt követően megérkezett az első szegedi tripla: mondhatni, a legjobbkor, hiszen ekkorra már több mint tíz ponttal vezetett a Körmend, 13 távoli kísérletünkből viszont egy sem akadt be korábban. Persons törte meg a csendet, őt Bognár követte, pillanatok alatt ismét közel kerültünk ellenfelünkhöz. Sőt, Cook egy támadólepattanót tett vissza, ami után már nálunk volt az előny 49–48-nál. A negyed utolsó percei azonban megint a Körmendé voltak, magabiztosan büntetőztek a vendégek, így öt ponttal vezettek a záró tíz perc előtt.

Gyorsan kilenc pontos hátrányba kerültünk, ám innen már igazán közel nem tudtunk visszajönni. A hárompontosok ekkor sem jöttek, és több ziccert is elrontottunk, miközben a Körmend visszaállította a tízpontos különbséget. A végjáték így nem lett szoros, nem tudtuk megállítani az elmúlt hetekben remek formában játszó Körmendet, amely így az újszegedi sportcsarnokban is nyerni tudott.

Folytatás szombaton, a Kaposvár otthonában.

Naturtex-SZTE-Szedeák–Körmend 70–82 (21–11, 12–27, 22–21, 16–23)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 16. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Praksch, Fodor, Lengyel.
Naturtex-SZTE-Szedeák: PERSONS 18/6, Cook 18, Szatmári 2, Bognár 13/3, Hunt 4. Cserék: Balogh 2, Polányi, Keller 5/3, Alston 8. Vezetőedző: Simándi Árpád.
Körmend: Stokes 20/12, WHITE 27/12, Takács, Szavics 3, GORDON 7. Cserék: Kiss 2, Henry 6, Ferencz 6, Durázi 8/6, Krivacsevics 3. Vezetőedző: Antonisz Konsztantinidesz.
Kipontozódott: Durázi (38.).

Simándi Árpád: – Elnézést kérek a közönségünktől, így nem lehet játszani, ahogy ma tettük, főleg ahogy a végén játszottunk. Pontosan nem tudom, mi volt ennek az oka. Nagyon csalódott vagyok, hogy így alakult, csak periódusokban tudtunk jól játszani, de ez egy ilyen jó csapat ellen, mint a Körmend, kevés, gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez!

Bognár Kristóf: – Jól kezdtük a meccset, amiket megbeszéltünk, azokat tudtuk hozni az elején. Aztán kaptunk pár kosarat, amire nem tudtunk válaszolni, ritmust kapott a Körmend, majd szépen el is lépett az ellenfelünk. Küzdöttünk a harmadik negyed elején, csapatként jól játszottunk, de a kritikus pillanatokban kicsit széthúztunk. Sajnálom, hogy így alakult, a szurkolóinktól is elnézést kérek a játékunkért. Megyünk tovább, Kaposváron szeretnénk nyerni.

Antonisz Konsztantinidesz: – Először is gratulálok a Szegednek a teljesítményéhez, a legjobbakat kívánom ellenfelünknek a szezon hátralévő részére! Nem kezdtük jól a meccset, az első negyedben kifejezetten rosszul játszottunk. Szerencsések voltunk, hogy nem lett nagyobb a különbség. Utána nagyobb koncentrációval játszottunk, és a Szeged három meghatározó emberét, Personst, Cookot és Bognárt limitálni tudtuk. Úgy gondolom, megérdemelten nyertünk. Ahogy Stefan is mondta, roppant fontos győzelmet arattunk. Örülök, hogy a védekezésünk összeállt a végén, most két napunk van felkészülni a Paks elleni hazai meccsre, ami szintén nehéz lesz, mert ebben a bajnokságban sehol sem könnyű nyerni, bárki is legyen az ellenfél.

Sztefan Szavics: – Nagyon fontos győzelmet arattunk. Nehéz meccsek előtt állunk, ezért különösen értékes ez a mai siker, amelynek értékét akkor látjuk majd igazán, ha megnyerjük a hazai mérkőzéseinket is. Ezzel maradtunk a harmadik helyen. Nem úgy kezdtünk ma, ahogy szerettünk, de után Persons és Cook ellen is jól védekeztünk, és sikerült megnyernünk a meccset.

(Fotó: Tésik Attila)