Ezúttal sem sikerült

Negyedjére is az Oroszlány nyert, nyolcadikként végeztünk.
Az Oroszlány elleni meccsnek az volt a tétje, hogy melyik csapat végez majd a hatodik helyen, és ezzel kerüli el a Falcót a negyeddöntőkben.
Négy oroszlányi ponttal kezdődött a meccs, ezt követően azonban játékba lendültünk: egy lendületes, pörgős mérkőzésen nem a védekezés dominált egyik oldalon sem. Az első negyed végén két hármassal fordítottunk, öt ponttal, 26–21-re vezettünk. Rashun Davis remekült szállt be a meccsbe, a második negyed elején pedig már tíz ponttal is vezettünk légiósunk büntetői után, 35–25. Egészen a félidő végéig kézben tartottuk a meccset, ekkor azonban a remekül triplázó Oroszlány fel tudott zárkózni – végül két ponttal voltunk jobbak húsz perc után.

A félidőben három utánpótláscsapatunkat is köszöntettük, hiszen a lány U11-es bajnokságban a Szedeák Kiscsikók, az U11-es fiúknál a Szedeák Aranysakálok, míg az U12-es fiúknál a Szedeák Bikák jutottak országos döntőbe.

Bár Cook kosarával indult a második félidő, Parrish ziccerével már a vendégek vezettek a harmadik negyed elején, 49–50. Persons remek passza után Bognár kosarával ugyan visszavettük a vezetést, de Calhoun hármasával újra az OSE-nál volt az előny, több mint 50%-al dobtak kintről a vendégek. Calhoun betörése után ejtette be, négy ponttal, 57–53-ra vezetettek a vendégek a negyed felét elhagyva, amikor időt kértünk. Támadásban megakadtunk, több dobást is elrontottunk, az Oroszlány így hét ponttal vezetett két és fél perccel az utolsó negyed előtt. 55–62-nél azonban jött Kerpel-Fronius Balázs trojkája, majd Alston zsákolása, sőt, Persons labdaszerzése után kiegyenlítettünk, 7–0-ás futásban voltunk, amikor 62–62-nél már az Oroszlány kért időt. Persons ellen szabálytalankodtak az utolsó másodpercekben, így dobhatott három büntetőt: irányítónk nem hibázott a vonalról, így 65–64-es előnyről várhattuk az utolsó tíz percet.

Két és fél perccel a vége előtt Davis távolról egyenlített, 78–78, majd Mesicek színészkedéséért adtak technikait a sporik, Persons büntetőjével így már mi vezettünk, 79–78. Mesicek is pontos volt a vonalról, így az utolsó percre fordulva 80–79-es oroszlányi vezetést mutatott az újszegedi sportcsarnok eredményjelzője. Ihring hármasa eldöntötte a meccset, hiszen húsz másodpercünk maradt, mikor négypontos hátrányban voltunk: az időkérésünket követően Persons nem tudta megjátszani Alstont, ezzel pedig végképp eldőlt a meccs, az Oroszlány 85–79-re nyert, és ezzel megszerezte a hatodik helyet.

Mindez azt jelenti, nyolcadikként zártuk a középszakaszt, így a rájátszásban a Falco KC Szombathely lesz az ellenfelünk a három nyert meccsig tartó párharcban.

Naturtex-SZTE-Szedeák–Oroszlány 79–85 (26–21, 21–24, 18–19, 14–20)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, középszakasz, középház, 10. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Papp, Farkas, Söjtöry.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Persons 16/3, Polányi, COOK 16, Bognár 8, Alston 12. Csere: Kerpel-Fronius 8/6, DAVIS 16, Szatmári, Balogh 3, Filipovics. Vezetőedző: Simándi Árpád.
Oroszlány: IHRING 16/9, MESICEK 22/3, Calhoun 18/12, Dorogi, Burns 4. Csere: Carev 3/3, Molnár 9, Ruják, Parrish 13/9, Mucza. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.

Simándi Árpád: – Sajnos az utolsó öt percben nem hoztunk jó döntéseket, a lepattanózást is elveszítettük ekkor. Nem tudtunk olyan magas szinten játszani ekkor, mint az első 15 percben, ezt kell hosszabb időre kitolnunk, ekkor lesz esélyünk meccset nyerni a play-offban. Büszke vagyok a klubra és a srácokra, mert bejutottunk a rájátszásba! Köszönöm szépen a szurkolók buzdítását, további sok sikert kívánok az Oroszlánynak a play-offban, és gratulálok nekik a győzelemhez!

Rashun Davis: – Nagyon kemény, küzdelmes meccs volt, és ugyan voltak jó periódusaink, de a végjátékban sok hibát követtünk el, ezeken dolgoznunk kell a folytatásban.

Sebastjan Krasovec: – Sokat jelent klubunknak a hatodik hely, de nem gondolom, hogy nagyon nagy különbség lenne abban, hogy a Falcóval vagy a Körmenddel játszana valaki a play-offban, pláne, hogy pályahátrányban találkozik velük bármelyik csapat. Nagyon kemény meccs volt, örülök, hogy sikerült megnyernünk, nekünk ez egy nagy eredmény, mert évről-évre sikerült egy kicsit előrelépnünk, és ez most sincs másképp. Úgy gondolom, megérdemeltük a hatodik helyet, ehhez gratulálok is a srácoknak, ezt a teljesítményt kell folytatnunk a továbbiakban is.

Mario Ihring: – Nagyon fizikális, és hullámzó meccs volt. A végén azonban néhány fontos játékot meg tudtunk csinálni, és a lepattanókat is jobban szedtük, így gratulálok a csapatomnak a megszerzett hatodik helyhez, úgy gondolom, megérdemeltük. Nehéz szezonunk volt, sérülésekkel és nehézségekkel, de mostantól már csak a Körmend elleni párharcra fókuszálunk.

(Fotó: Faragó Imre)