Fölénk nőtt a Szolnok

Közel 50%-al triplázott a Szolnok a hétfő esti bajnokin, és bár izgalmassá tettük a végjátékot, vereséget szenvedtünk hazai pályán.

Jobban kezdte a Szolnok a hétfő esti bajnokit a közel egyhónapos bajnoki szünet után: a vendégek pontos támadásaik mellett a lepattanókat is kontrollálták, és gyorsan, már a meccs elején tízpontos előnyre tettek szert.

A második negyedben már megkezdtük a felzárkózást, Govens hármasaival zárkóztunk, sőt, Zach Brown kettő plusz egyes akciója után először vezettünk a meccsen. A Szolnok remekül dobott kintről, nekünk viszont nem jöttek be a távoli dobások, és a lepattanók tekintetében is akadtak gondjaink – ennek ellenére Badzim első félidőt lezáró triplája után is ha csak egy ponttal is, de vezettünk.

A folytatásban rendre meg tudott lépni a Szolnok, de mindig volt rá válaszunk: sőt, a harmadik negyed végén Kerpel-Fronius Gáspár labdaszerzése után pillanatok alatt fordítottunk, 61–60-nál azonban Pongó szórt be egy távolit, így a Szolnok várhatta előnyben az utolsó negyedet.

A negyedik negyedben ismét tíz pont is volt közte a negyed felénél, de még innen is volt egy visszaút számunkra: Keller Iván a lehető legjobbkor jelentkezett egy triplával, 78–81, egy perc maradt a meccsből. Szubotics elrontotta a büntetőket, Zach Brown pedig robhatott egy hármast – viszont kimaradt a hármasa, nem úgy Warneré a túloldalon.

Végül 84–76-ra nyert a Szolnok, amely 31 távoli kísérletéből 13-at is bedobott, valamint a támadólepattanókkal is jól éltek a vendégek, így a Debrecen után a Szolnoktól is kikaptunk hazai pályán.

Naturtex-SZTE-Szedeák–Szolnoki Olajbányász 78–84 (16–23, 26–18, 19–22, 17–21)
Férfi kosárlaba NB I./A csoport, 11. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Kapitány, Török, Győrffy.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 2, GOVENS 19/9, Brown 10/3, DZSELETOVICS 23, Dickey 6. Csere: Kerpel-Fronius B. 7/3, KELLER 11/3. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Szolnok: WARNER 19/9, Kovács P. 7/3, Rudner, CAKARUN 16, SZUBOTICS 15/3. Csere: Badzim 12/9, Zsíros 6/6, Pongó 9/9. Taiwo. Vezetőedző: Gasper Potocnik.

Szrecsko Szekulovics: – Gratulálok a Szolnoknak, ma ők voltak a jobbak! Nem tudtuk elkapni a megfelelő ritmust, sok lepattanót engedtünk ellenfelünknek, főleg az első félidőben. Ismét szoros meccset játszottunk egy erős csapattal, de képesek vagyunk a jobb játékra is.

Gasper Potocnik: – Gratulálok a Szegednek, jól játszottak! Nem voltunk egyszerű helyzetben a koronavírus miatt, ennek ellenére győzni tudtunk, aminek nagyon örülök. Okosabban kellett volna játszanunk a második negyed végétől, akkor sok rossz döntést hoztunk, de végül nyerni tudtunk, egy szegedi győzelem pedig mindenképpen értékesnek tekinthető. Sok dologban kell még javuljunk, hogy azt a játékot tudjuk nyújtani, amit szeretnénk.

Djordje Dzseletovics: – A végjátékban sajnos sokat hibáztunk, ennek köszönhető a vereségünk. Úgy gondolom, képesek vagyunk jobban játszani, de kemény a sorsolásunk, nincs idő ezen a mai meccsen keseregni, már a következő meccsre koncentrálunk.

Marjan Cakarun: – Ahogy azt vártuk is, egy nagyon kemény meccset játszottunk. Egy kicsit őrült végjáték volt, de ez normális is, hiszen sok időt töltöttünk karanténban. A legfontosabb dolog azonban, hogy nyerni tudtunk.