Fontos csata a középházért

Mindkét csapat számára kiemelt fontossággal bírhat a péntek esti meccs.

Pénteken az Alba Fehérvár elleni hazai mérkőzéssel folytatjuk az idei bajnokságot.

Ellenfelünk a szezon előtt vártakhoz képest gyengébben teljesít, az Alba csupán két győzelemmel és két helyezéssel áll előttünk a 19. játéknap előtt – mindez egyben azt jelenti, hogy mindkét gárda számára roppant fontos lehet a pénteki csata, hiszen amennyiben vendégsikerrel végződne a találkozó, akkor a hátralévő hét meccsen kellene ledolgozni a háromgyőzelemnyi hátrányt, azonban ha vissza tudnánk vágni az októberben elszenvedett vereségért (97-68), akkor máris csupán egyetlen siker lenne a két csapat között. Mindkét csapat azért küzd az alapszakasz hátralévő mérkőzésein, hogy legalább a tizedik helyet elérje: a jelenleg ebben a pozícióban álló Paks, és a kilencedik Sopron is nyolc győzelemmel és tíz vereséggel áll – ráadásul ebben a fordulóban rendeznek egy Kaposvár-Paks mérkőzést, amit egy győzelemmel tudnánk igazán kihasználni.

Az Alba ebben a szezonban otthonától távol három győzelmet könyvelhet el, a fehérváriak Jászberényben, Sopronban, és legutóbb a TF vendégeként tudtak győzni a bajnokságban. Kedden zárták a FIBA Europe Cup második körét, az izraeli Ironi Ness Ziona ellen ugyan vereséget szenvedtek (80-96), azonban a vereség ellenére is továbbjutott a spanyol Jesus Ramirez által vezetett csapat.

– Elmaradtunk a várakozástól kedden este, de elkeserednünk nem kell, hiszen továbbjutottunk, a korábbi meccseken jól teljesítettünk. A pénteki, szegedi derbire készülünk, az nagyon fontos összecsapás lesz. Ott kell lennünk a középső házban a magyar bajnokságban – nyilatkozta az Alba honlapjának Jordan Heath, a gárda centere. Az ötszörös bajnokcsapat a szezon során szerződtette a spanyol Carlos Cabezast. A 38 éves kosaras 2006-ban világbajnokságot, 2009-ben pedig Európa-bajnokságot nyert hazája válogatottjával, összesen 10 szezonban szerepelt az Euroligában.

Az Alba ellen bemutatkozhat csapatunkban a héten szerződtetett horvátt légiós, Ante Krapic. Ahogy arra új játlkosunk rámutatott, anno amikor a Zalaegerszeghez igazolt, akkor is az Alba ellen játszotta első mérkőzését Magyarországon – azt a találkozót hosszabbítás után húzta be csapatával, remélhetőleg ezúttal is győzelemnek örülhet a mérkőzést követően. Jó ideig ez lesz az utolsó mérkőzésünk, hiszen a meccset követően csupán márciusban lépünk pályára legközelebb, a válogatott világbajnoki selejtezője, valamint a magyar kupa nyolcasdöntője miatt. A pénteken 18 órakor kezdődő mérkőzésen Papp Péter, Praksch Péter és Hervay Tibor működik közre játékvezetőként, az ellenőr Hartyáni Zsolt lesz.

(Fotó: Kuklis István / Délmagyarország)

Így várja az Alba elleni mérkőzést Juhos Levente!