Fontos és szép győzelem a Pécs ellen

 

Ellenállhatatlanul kezdtük a meccset, ez pedig végül el is döntötte a Pécs elleni derbit: az idény során először győztük le a PVSK-t.

Az alapszakasz mindkét meccsét elveszítettük a Pécs ellen, a szezon során harmadjára az újszegedi sportcsarnokban fogadtuk baranyai ellenfelünket a középszakasz második fordulójában. Andrija Csirics triplájával kezdődött a meccs, majd sorban szerezte a kosarakat csapatkapitányunk. Nem csak ő volt azonban elemében, Marko Boltics hármasával már tízpontos különbség alakult ki a negyed felénél. Támadásban tovább robogtunk, és végül Juhos Levente trojkája után kereken 20 ponttal vezettünk az első negyed után. A folytatásban ugyan ekkora különbség már nem volt a csapatok között, de közelebb nem engedtük a Pécset: így végig vezetve igen magabiztos, 80-57-es győzelmet arattunk.

A különbséget elsősorban a 12 bedobott tripla jelenti, közel 50%-al tüzeltünk kintről, Andrija Csirics egymaga öt hármast süllyesztett el – de ezen túl a lepattanócsatát is megnyerük, Marko Boltics pedig egymaga több gólpasszt osztott ki (10) mint a komplett Pécs. Az irányító e mellett öt lepattanót is szedett, Csirics pedig a mezőny legeredményesebb játékosa lett 21 popnttal, amit három lepattanóval és négy gólpasszal egészített ki. Szintén remek meccset hozott Nenad Sulovics is: centerünk 13 pontjához 8 lepattanót és négy gólpasszt tett hozzá.

Ez volt az első sikerünk a középszakaszban, legközelebb pedig szombaton a Paks vendégei leszünk.

 

Naturtex-SZTE-Szedeák-Pécs 80-57 (33-13, 12-13, 13-15, 22-16)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Földházi, Balog Gy., Mészáros.

Naturtex-SZTE-Szedeák: BOLTICS 5/3, Fortune 5/3, CSIRICS 21/15, Juhos 9, SULOVICS 13. Csere: Révész 6, WIRTH 12/9, Kovács Á. 4, Vágvölgyi 3/3, Kerpel-Fronius G., Bonifert B. 2, Mike. Vezetőedző: Andjelko Mandics.

Pécs: Durham 13/3, Brooks 2, Antóni 2, Budimir 17/6, Sarlija 6. Csere: Harazin 4, Bíró 4, Simon K. 4, Supola 3/3, Demeter 2. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

 

Andjelko Mandics: – Gratulálok mindkét csapatnak! Fontos meccs volt ez nekünk, így megmaradt az esélyünk a rájátszásra. Jó hozzáállással kezdtünk, a támadásaink mellett a védekezésünk is jól működött. A félidőben is azt hangsúlyoztam, hogy figyeljünk oda. Ilyen sűrű menetrendnél szerintem aki mentálisan jobb helyzetben van, az nyeri a meccseket.

Csirke Ferenc: – Gratulálok a Szegednek, az első negyedben eldőlt a mérkőzés. Nem a dobóformánkon dőlt el a meccs, idegenben nem játszhatunk le egy negyedet két faulttal úgy, hogy 33 pontot kapunk. A szünet után visszajöttünk, de aztán kaptunk két hármast. Álmosan kezdtünk, ez pedig megpecsételte a meccset.

(Fotó: Kuklis István, Délmagyar)