Fontos győzelem a Kecskemét ellen

Davis a végén sorra szerezte a hármasokat, tovább él a remény a play-offra.

Keandre Cook triplája adta meg az alaphangot a Kecskemét elleni hazai bajnokin: a hármasok jól is mentek az első negyedben, ennek is köszönhetően 19–13-ra el is tudtunk lépni. Hamar bónuszba került azonban a Kecskemét, a büntetőknek is köszönhetően pedig visszajöttek a vendégek. Az egész első félidőre ez a hullámzó játék volt a jellemző, a Kecskemét egy pillanatra át is vette a vezetést, de ekkor Rashun Davis gyors pontjaival sikerült újra magunkhoz ragadni a kezdeményezést. A félidő vége nekünk sikerült jobban, hat ponttal is vezettünk, de a negyedet Karahodzic közelije zárta le, így négy ponttal, 41–37-re vezettünk az első félidő végén. Egyik oldalon sem a csapatjáték dominált, hiszen összesen kilenc gólpasszt jegyzett a két csapat húsz perc alatt.

A félidőben a Szarajevóban megrendezett utánpótlás-tornán a korosztályában tizennyolc csapat közül a második helyen végzett kadett csapatunk tagjait köszöntöttük.

Nagyszerűen kezdtük a második félidőt, hiszen Cook, majd Bognár is bedobott egy triplát, egy eladott labda után pedig Cook ziccerezhetett: egy perc alatt nyolc pontot szereztünk, ezzel pedig az addigi legnagyobb különbséget alakítottuk ki, 49–37, időt is kért a KTE. Csakhogy két perccel később már tízen belül volt a Kecskemét, Pollard betörése után már Simándi Árpád is időt kért, 50–43. Sok hibával játszott mindkét csapat, de Bognár két kulcsfontosságú támadólepattanót szedett, pontjaival stabilizáltuk előnyünket, 55–46. A negyed végén sikerült egy ismét növelni az előnyüket, Cook zsákolása után 13 ponttal, 65–52-re vezettünk az utolsó negyed előtt.
Csakhogy sokat hibáztunk támadásban a negyed elején, több ziccer is kimaradt, a Kecskemét ennek köszönhetően pedig visszajött a meccsbe. 0–6 után Cook büntetői törték meg a csendünket, de a Kecskemét visszajött öt pontra, 67–62-ről jöhetett az utolsó öt perc. Davis elképesztően fontos hármast süllyesztett el, 70–62-nél kértek időt a vendégek. A folytatásban is kitartott Davis remek távoli dobóformája, aki végül hét távoliból hatot is bedobott, így nagy szerepet vállalt a győzelmünkben: a végére kinyílt az olló, és 15 ponttal nyertünk – borzasztóan fontos győzelmet arattunk, hiszen ezzel továbbra is versenyben vagyunk azért, hogy odaérjünk a rájátszást jelentő helyek egyikére. Folytatás szombaton a Kaposvár otthonában.

Naturtex-SZTE-Szedeák–Kecskemét 86–71 (22–21, 19–16, 24–15, 21–19)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, középszakasz, középház, 6. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Benczur, Papp, Jakab.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Persons 6/3, COOK 20/9, Szatmári 3/3, BOGNÁR 14/3, Alston 9. Csere: Keller, DAVIS 25/18, Filipovics 4, Kerpel-Fronius 5/3, Balogh. Vezetőedző: Simándi Árpád.
Kecskemét: Pollard 15/3, Milutinovics 9/3, Klobucar 15/6, Fazekas 2, DRAMICSANIN 10. Csere: KARAHODZSICS 20, Wittmann, Kiss D., Ivkovics. Vezetőedző: Forray Gábor.

Simándi Árpád: – Boldog vagyok a győzelem miatt. Csináltunk pár hibát, elsősorban a mezőnyfaultok beütésével voltam elégedetlen. Hazai pályán ismét megmutattuk, hogy jó csapatunk van. A Kecskemét is egy jó csapat, de sikerült két vállra fektetnünk őket. Tovább kell dolgoznunk azért, hogy bejussunk a rájátszásba. A legfontosabb, hogy életben maradtunk ma. További sok sikert kívánok a Kecskemétnek, a szegedi közönségnek pedig köszönöm a támogatását, ma is remek hangulatot teremtettek!

Keandre Cook: – Elkövettünk néhány hibát, de végig keményen játszottunk, tudtuk, hogy milyen fontos meccs ez számunkra, hiszen a rájátszásért küzdünk. Igyekeztünk betartani az edzőnk utasításait, amit úgy érzem, sikerült is betartanunk. Egy jó csapatjátékkal sikerült nyernünk. Koncentráltak maradtunk a hibáink ellenére, küzdöttünk a legvégsőkig, így értékes győzelmet arattunk.

Forray Gábor: – Gratulálok a Szegednek, megérdemelten nyertek! Nem akarom az ő érdemeiket elvenni, de ebben közrejátszottak a mi butaságaink is. Tudtuk, hogy egy hazai pályán nagyon erős csapattal játszunk, akik jól kezdik a meccset, úgy gondolom, erre felkészültünk. Tudtuk limitálni a tranzíciós játékukat, bár a kosaraik nagy részét abból szerezték. Bizonyos periódusokban bután támadtunk, a Szeged pedig a szerzett labdákat kihasználta. Tizenöt támadólepattanót engedtünk ellenfelünknek. A különbség szerintem csalóka, de ez nem változtat azon a tényen, hogy szombaton van egy fontos mérkőzésünk, és arra készülünk. Sok sikert kívánok a Szegednek a folytatásban!

Karahodzsics Kemal: – Gratulálok a Szegednek! Tudtuk, hogy ellenfelünk jól szerepel hazai pályán. Voltak időszakok, amikor jól játszottunk, máskor viszont butaságokat követtünk el támadásban. Ma már lezárjuk ezt a meccset, és csak a következő, Oroszlány elleni meccsünkre fókuszálunk, hiszen az lesz a szezon meccse számunkra: ha nyerünk, bent vagyunk a rájátszásban.

(Fotó: Török János, Délmagyarország)