Fontos meccs vár ránk Sopronban

Szerdán a Sopron KC vendégeiként folytatjuk a bajnokságot.

Begyorsulnak az események a férfi kosárlabda NB I/A. csoportban: a következő tíz napban négyszer is pályára lépünk, az erőltetett sorozat első állomásaként szerdán Sopronban folytatjuk a bajnokságot.

Ahhoz a Sopronhoz látogatunk, amely legutóbb pozitív mérlegbe fordult (6–5-el áll ellenfelünk), nem mellesleg nagy bravúrt bemutatva elvette a listavezető Falco idei veretlenségét. Mindezt csak fokozza, hogy tették ezt kezdőcenterük, Tyler Wideman nélkül – az amerikai magasembertől sérülése miatt meg is váltak a soproniak.

Kosztasz Flevarakisz együttese hazai pályán idén csak egyszer kapott ki, a Paks tudott nyerni a Novomatic Arénában, kikapott már idén a DEAC és a Falco is Hűség városában. Nem vár ránk tehát könnyű mérkőzés: függetlenül attól, hogy októberben szezonbeli első hazai mérkőzésünkön 21 ponttal, 102–81-re nyertünk a Sopron ellen, de akkor az SKC-ból többen is hiányoztak.

– Remek csapatmunkával értük el ezeket a sikereket, ezt kell kiemelni az elmúlt hetek kapcsán. Sorban jönnek a meccseink, háromnaponta játszunk a következő hetekben, remélem, hogy hasonlóan tudjuk folytatni – nyilatkozta a meccs előtt Djordje Dzseletovics. Szerb légiósunk hozzátette, különösen figyelnünk kell a kinti dobásokra a szerdai meccsen, hiszen remek távoli tüzelőkkel rendelkezik az SKC.

Ahogy Djordje is kiemelte, az elmúlt hetekben jól ment a játék: zsinórban öt nyert meccs után, kellő önbizalommal utazhatunk Sopronba – jelenleg a miénk a leghosszabb győzelmi sorozat a bajnokságban, célunk pedig nem más, mint ezt a szériát tovább növelni.

U20-as csapatunkra is fontos mérkőzés vár, hiszen a soproniak korosztályos csapata éppen a mieink mögött áll a tabellán, egy győzelemmel kevesebbett gyűjtve 13 mérkőzést követően.

A szerdán 18 órakor kezdődő mérkőzést a MindiGO Sporton lehet majd élőben követni, a találkozót Praksch Péter, Török Róbert és Nagy Viktor vezetik majd.

(Fotó: Karnok Csaba)