Fontos meccs vár ránk

Szerdán a Kaposvár ellen folytatjuk a szereplésünket.

Január 9-én először láthatja a szegedi közönség csapatunkat az újszegedi sportcsarnokban: szerdán 18 órától ráadásul egy roppant fontos találkozóval nyitjuk a 2019-es évet saját szurkolóink előtt, hiszen az a Kaposvár lesz az ellenfelünk, amely éppen előttünk áll a tabellán, és csupán egy győzelemmel szerzett többet nálunk.

A szerdai találkozó kiemelt fontossággal bír mindkét együttes számára, hiszen ha csapatunk nyerne, akkor beérné a somogyiakat, míg egy esetleges vendégsiker esetén a KKK két győzelemnyi előnyre tehetne szert. Fekete Ádám együttese egyébként a legutóbbi játéknapon a sereghajtó TF Budapest csapatát tudta legyőzni a fővárosban, miután hosszabbítást követően nyert a Kaposvár – ez volt a Delfinek első idegenbeli sikere.

A Kaposvár zaklatott idényt fut, több csere is történt a keretben, így például a korábban a Szedeákban is szereplő válogatott kosaras, Ivan Lilov szerződését is felbontották. Kedden a klub vezetősége bejelentette, hogy megszerezte a Falcótól távozott, Alekszandar Pustahvart, a Kaposvár honlapjának közleménye alapján azonban a fehérorosz játékos a szerdai találkozón még nem léphet pályára.

Ami a közelmúltat illeti, október hatodikán 82-63-ra nyerni tudtunk a Kaposvár vendégeként, a két csapat legutóbbi két szegedi összecsapását azonban egyaránt a Kaposvár nyerte meg: 2018 májusában 78-65-re, míg tavaly márciusban egy ponttal, 73-72-re tudott nyerni a KKK.

A szerdán 18 órakor az újszegedi sportcsarnokban kezdődő mérkőzésen Papp Péter, Rácz Zsolt Róbert és Hervay Tibor működik közre játékvezetőként, az ellenőr Gorka Szabolcs Zsombor lesz.

Ezt várja a találkozótól Alekszandar Ponjavics!

(Fotó: kosarsport.hu)