Fordulatos meccsen veszítettünk

A hajrában többet hibáztunk, kikaptunk a DEAC-tól.

Bár mindkét edző a védekezés fontosságára hívta fel a figyelmet a szombat esti DEAC–Naturtex-SZTE-Szedeák mérkőzés előtt, mégsem ez dominált a találkozó első félidejében. Végig rengeteg fordulatot hozott a mérkőzés, számtalanszor változott, hogy melyik csapat van előnyben: ez így volt már az első negyedben is. Végül azonban már az első negyed végén színmagyar ötössel pályán lévő csapatunk vezetni tudott.

Sőt, Keller Iván remek hármasai után kétszer is hét ponttal tudtunk vezetni. Ezt azonban egy pillanat alatt elveszítettük, hiszen a DEAC egy 8–0-ás futással fordított, Dickey kosara hozott egy kis nyugalmat. Rengeteg lepattanót szedtünk, a szünetben tízzel álltunk jobban ebben a mutatóban, ennek is köszönhetően két ponttal vezettünk a nagyszünetben.

A harmadik negyedben ugyan többször is a kezünkben volt a lehetőség, hogy nagyobb előnyt harcoljunk ki, de Govens remek kosara után 64–61-re vittünk. Ezt azonban ismét egy gyors hazai roham követte, 7–0-ás futással a DEAC újra fordított. Borzasztóan kemény, változatos meccs volt – és gyakorlatilag újra ez a forgatókönyv ismétlődött meg.

75–71-es veezetésünk után ugyanis néhány rossz támadás után máris hárompontos hátrányban voltunk, 78–75-nél kellett időt kérnünk. Kezdett ellépni a DEAC, ráadásul az utolsó öt percre Govens kipontozódott. 88–80-nál még egy utolsó szalmaszálba kapaszkodhattunk, annak ellenére, hogy ekkora már Brown is beütötte az ötödik hibáját, de 88–84-nél nem tudtunk egy újabb közelit szerezni, innen pedig már nem engedte ki a kezéből a meccset a DEAC.

Több is lehetett volna ebben a mérkőzésben, de a hajrát a DEAC bírta jobban, Keller Iván remek játéka mellé ezúttal az utolsó percekben nem érkezett az az extra, amivel megnyerhettük volna ezt a találkozót. Ez volt szezonbeli nyolcadik vereségünk, és mivel a DEAC is ugyanilyen mérleggel (14–8) áll, és Szegeden is nyerni tudott ellenünk, így megelőzött bennünket a tabellán.

Folytatás február 27-én, a válogatott Eb-selejtezőit követően a Zalaegerszeg vendégeként.

DEAC – Naturtex-SZTE-Szedeák 93-84 (25-28, 19-18, 24-20, 25-18)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 22. forduló. Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Kapitány G., Söjtöry T., Nagy V.
DEAC: Somogyi 11/9, MOODY 18/6, Polyák 13/9, Hines 11/3, Tóth Á. 15. Cserék: DRENOVAC 17/9, Molnár M. 2, Molnár D., Moore 6/6. Vezetőedző: Kovács Adrián.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 7, GOVENS 17/6, Brown 12/6, Dzeletovics 14, DICKEY 11. Cserék: Olasz 2, Mayer, Kerpel-Fronius B. 1, KELLER 18/12, Bognár 2. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Kipontozódott: Govens (35.), Brown (38.).

Szrecsko Szekulovics: – Gratulálok a DEAC-nak! Az első félidőben jól játszottunk, a szünet után azonban pontatlanabbak voltunk, könnyű kosarakat engedtünk ellenfelünknek. Büszke vagyok a srácokra, mert jó meccset játszottunk egy nehéz pályán.

(Fotó: Kiss Annamarie, Hajdú Bihari Napló)