Gazsi mindig jó érzésekkel tér vissza Szegedre

Csütörtökön az NKA Universitas Pécs ellen folytatjuk hazai pályán, az ellenfélnél pedig ott lesz korábbi játékosunk, a bajnoki bronzérmet nyert csapat tagja, Kerpel-Fronius Gáspár.

2017 és 2021 között, négy szezonon át erősítette csapatunkat Kerpel-Fronius Gáspár, aki tagja volt a 2021-ben bajnoki bronzérmet nyert csapatunknak is. Gazsi csütörtökön viszont ellenfélként fut ki az újszegedi sportcsarnokba, hiszen az A csoport újoncánál, az NKA Universitas Pécsnél játszik.

Mindig nagyon jó érzésekkel térek vissza Szegedre! Ilyenkor előjönnek az emlékek, milyen jó is volt az ott töltött idő. Követem a szegedi csapat eredményeit, a srácokkal pedig a mai napig tartom a kapcsolatot. Mindig egy komoly mérkőzést jelent számomra a Szedeák elleni csata, ez most sem lesz másképp. Az első két fordulóban még nem olyan volt a játékunk, mint szerettük volna, azóta változtattunk, és sokkal agresszívebbek vagyunk, ezért tudunk mindenkivel szoros meccset játszani. Woolridge megállítására kell koncentrálnunk, ami nem lesz egy egyszerű feladat – mondta a találkozó előtt korábbi játékosunk.

Gazsi 19 évesen mutatkozhatott be a Szedeákban: a négyéves történet végén pedig bajnoki bronzérmes csapat tagja volt, és a csapatkapitányi tisztséget is betöltötte.

Gyerekként kerültem Szegedre, és sok dolgot megélhettem az ott töltött évek alatt. Itt lett belőlem felnőtt, és olyan barátokat szereztem, akikkel a mai napig tartom a kapcsolatot. Hálás vagyok a lehetőségért, hiszen itt mutatkozhattam be a felnőttek között. Szeged mindig is egy különleges helyet foglal el a szívemben. Most csütörtökön negyven percre megszűnik a barátság a pályán és a lelátón, nekem most az a feladatom, hogy a Pécs győzelméért tegyek meg mindent. A meccs után azonban ugyanott folytatódik minden, ahol előtte – tette hozzá az irányító.

Gazsi számára azért is lesz különleges a csütörtöki meccs, mivel bátyja, Balázs egészen az előző szezonig csapatunk kapitánya volt, ősztől pedig az utánpótlás technikai vezetőjeként dolgozik.

Egy fokkal könnyebb a mostani szituáció, hiszen most nem kell egymás ellen játszanunk. Balázs minden meccsen drukkol nekem, de természetesen megértem, ha most nem ezt teszi – zárta egykori játékosunk.

Csütörtökön tehát jön az Egyetemek csatája: a 18 órakor kezdődő mérkőzés előtt az SZTE Shop is kitelepül az újszegedi sportcsarnokba, így lesz lehetőség Szedeákos relikviák vásárlására. A mérkőzésre kilátogató diákok igazolványuk felmutatását követően ingyen léphetnek be.