Győzelemmel búcsúztattuk a kapitányunkat

Zsinórban a hatodik meccsünket nyertük meg.

Ünnepélyes eseményekkel kezdődött a szezonbeli utolsó hazai mérkőzésünk: a Kaposvár elleni bajnoki volt ugyanis Gál János játékvezető utolsó mérkőzése. Ezt követően csapatkapitányunktól is búcsút vettünk, Kerpel-Fronius Balázs ugyanis utoljára lépett pályára csapatunkban az újszegedi sportcsarnokban, Kerpi ugyanis úgy döntött, a szezon végeztével befejezi a játékot.

A főként a fiataloknak játéklehetőséget biztosító vendégek kezdtek jobban, akik az első félidőben összesen hat triplát is bedobtak, így szinte végig vezettek is az első húsz perc során. Tőlünk Bognár Kristóf jutott tíz pont fölé, a magasember mellett pedig Washington nyolc ponttal és hat gólpasszal állt a szünetben – a somogyiak viszont Hughes utolsó másodpercben értékesített két büntetőjét követően öt ponttal, 48–43-ra vezettek.

Kilencpontos hátrányba kerültünk a harmadik negyed elején, de ekkor jött három tripla: Washington kettő, és Person egy távolija közé Hughes közelije ékelődött be, 53–54-nél viszont időt kértek a vendégek. Nicholson blokkja után dobhatott egy könnyű ziccert, amivel hosszú idő után tudtunk vezetni, 55-54. Ugyan tartottuk a párpontos előnyünket, de a negyed végére mindkét magasemberünk, Bognár és Filipovics is négy személyi hibával állt, Bogdán egalizált büntetőkből, 66–66. Csakhogy innen már csak mi szereztünk pontot, a negyedet Washington három büntetője zárta, így az utolsó tíz percet ötpontos előnyből, 71–66-ról várhattuk.

Kovács Ádám triplájával hattal vezettünk hat perccel a vége előtt, de Hughes újabb közelijével zárkóztak a vendégek, sőt, Bogdán kosarával már csak két pont volt közte, 81–79-nél kértünk időt. Három és fél perc volt vissza, amikor Washington közelije után ismét hat ponttal mentünk, időt kért a Kaposvár 87–81-nél. Az utolsó percre is egylabdás különbséggel fordulhattunk, majd Nicholson kosara után már úgy tűnt, megvan a meccs, 92–89-nél azonban még volt egy dobása a vendégeknek, de Krnjajszki triplája lejött, majd Washington bedobta a büntetőit, így végül öt ponttal, 94–89-re nyertünk, és zsinórban a hatodik győzelmünket szereztük meg.

A szezonunkat szerdán 18 órától a Budapesti Honvéd otthonában zárjuk, mivel a fővárosiak legyőzték a Nyíregyházát, így bennmaradtak az A csoportban, a szabolcsiak pedig búcsúznak az élvonaltól. A szerdai mérkőzést a Gabányi László sportcsarnokban rendezik a fővárosban.

Naturtex-SZTE-Szedeák–Kaposvár 94–89 (19–23, 24–25, 28–18, 23–23)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 9. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Fodor, Rácz, Gál.
Naturtex-SZTE-Szedeák: WASHINGTON 29/9, Polányi, Person 6/6, Nicholson 15, BOGNÁR 15. Csere: Kerpel-Fronius, Carter 14, Filipovics 7, Kovács Á. 3/3, Balogh 5. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Kaposvár: Paár 14/6, Puska 16/6, Halmai 1, KRNJAJSZKI 17/3, HUGHES 21. Csere: Bogdán 12, Fehérvári, Hajduk 2, Szőke 6/6. Vezetőedző: Szőke Balázs.
Kipontozódott: Puska (40.).

Nikola Lazics: – Gratulálok a csapatomnak, de gratulálok a Kaposvárnak is! Azt hittük az elején, elég lesz, ha a pályán vagyunk. Hat győzelmet szereztünk zsinórban, a kötelezőt teljesítettük, megvan a bennmaradás. Tudom, sok játékos fejben már nincs itt, de sikerült nyernünk, ez volt a fontos. Gratulálok Kerpinek, korábban is együtt dolgoztunk, tudom, hogy egy nagyon jó játékos, és egy nagyon jó ember is, sok sikert kívánok neki a civil életben! Szerintem hibázik, hogy abbahagyja, de ez az ő döntése. Köszönöm a szurkolók támogatását, még van egy meccsünk, megpróbálunk jobban játszani, mint ma.

Kerpel-Fronius Balázs:Sok mindent végiggondoltam idefele jövet, de igyekeztem úgy felfogni ezt a mai meccset, mint egy sima hazai mérkőzést. Nyertünk, talán ez az egyetlen pozitívuma a mai mérkőzésnek. Gratulálok a kaposvári fiataloknak, nagyon szépen járt a labdájuk! Mi nem játszottunk jól a mai napon. Nagy megtiszteltetésnek tartottam, hogy a nevemet skandálják, köszönöm a szurkolóknak mindezt, és az elmúlt négy évet is, amit itt töltöttem! Nagyon sokat segítettek, mindig a csapat mögött álltak!

Szőke Balázs:Nálunk a play-out második része erről szól, hogy a fiatalok sok lehetőséget kapnak, és ahogy látszik, élnek is vele, ez nagy öröm számomra. Gratulálok a Szegednek, de az én csapatomnak is, hiszen mindent megtettek a győzelemért. A tapasztalat a végén győzött, ez volt a harmadik ilyen meccsünk, ahol az utolsó néhány percen megy el a meccs. Azt mondtam a fiúknak, hogy tanuljanak ezekből a percekből, tapasztalatokat tudnak gyűjteni, és biztos vagyok benne, hogy ezt a jövőben tudják hasznosítani. Még egy hazai meccsünk van a Paks ellen, szeretnénk győzelemmel befejezni a szezont.

Bogdán Benedek:Kemény meccs volt, gratulálok a Szegednek! A végén ők összpontosítottak jobban, sikerült behúzniuk a meccset. Sokkal több tapasztalt játékos játszott ellenfelünknél, nálunk többségében húsz év alattiak léptek pályára. Jó lett volna behúzni ezt a meccset, de sajnos így alakult. Megmutattuk, hogy így is tudunk jó eredményt elérni, nincs szégyenkeznivalónk a mai meccs miatt. Külön gratulálok Kerpi karrierjéhez!