Győzelemmel búcsúztunk a hazai pályától

Magabiztos győzelmet arattunk az Egis Körmend ellen, szépen búcsúztunk a szurkolóinktól.

Ezúttal már Brendan Baileyre is számíthattunk az Egis Körmend elleni, hazai szezonzárónak számító mérkőzésen, hiszen a playoutból hátralévő három mérkőzésen egyaránt idegenben lépünk pályára. A Körmendben nem játszott Lovre Basic, valamint Durázi Krisztofer.

Konaté kosara nyitotta a találkozót, majd nem sokkal később Cohill Eric büntetőivel 9–8-nál vezettünk. Doktor Péter dobott két triplát, ezzel a Körmend 16–11-re veztett, majd Konaté újabb közelije után már hét pont volt a hátrányunk, 13–20-nál időt kért Simándi Árpád. 15–22-nél is maradtunk ebben a helyzetben, a Körmend ekkor száz százalékos dobóformánál járt, ekkor azonban Zsíros Péter hármasa elindított egy 11–0-ás futást, így a negyed végére megfordítottuk a meccset.

Bognár Kristóf négy pontjával kezdődött a második negyed, majd Zsíros újabb távolijával növeltünk előnyünket – Locke trojkáját követően pedig átlépte a tíz pontot is a különbség 40–29-nél. A körmendi időkérést követően hat pontot szereztek a vendégek, de Bognár Kristóf és Balog Szilárd kosaraival hét ponttal vezettünk a nagyszünetben.

A félidőben az Alfa Biztosító nyereménycsomagjáért rendeztünk dobóversenyt, amelyet fiatal szurkolónk, Marci nyert meg.

Aztán jött egy olyan harmadik negyed, amely megalapozta a végkimenetelt: több, mint 30 pontot szórtunk ebben a tíz percben, jól működött a védekezésünk is, rengeteg gyors kosarat szereztünk, minden remekül működött, 31–14-es negyedünknek köszönhetően pedig 75–51-ről jöhetett az utolsó tíz perc.

Itt már csak a különbség volt kérdéses, ez végül 29 pont lett, aminek azért van jelentősége, mert a playout során az egymás elleni eredmények számítanak: mivel Körmenden nyolc ponttal kaptunk ki, így azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények miatt jobbak vagyunk a Körmendnél.

Ez a győzelem egyben azt is jelenti, hogy beértük pontszámban a Körmendet, és mivel a Kaposvár kikapott, így két győzelemmel előzzük az utolsó helyen álló somogyiakat. Folytatás szombaton, 18 órától a Kecskemét vendégeként, és amennyiben megnyerjük a meccset, akkor két fordulóval a vége előtt bebiztosítjuk a bennmaradást.

SZTE-Szedeák–Körmend 98–69 (26-24, 18-13, 31-14, 23-18)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, playout, 7. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Praksch, Mészáros, Lengyel.
SZTE-Szedeák: WOOLRIDGE 20, Locke 18/3, Cohill 4, BOGNÁR 15/3, LAKE 11. Csere: Mokánszki, Mayer, Mucza 9/6, Laluska. Zsíros 11/9, Balogh 3, Bailey 7/3. Vezetőedző: Simándi Árpád.
Egis Körmend: DOKTOR 15/9, Takács K. 2, Morgan 5/3, Tolbert 7, KONATE 21. Csere: Schmera 2, Ferencz 7/3, Geröly, Herczeg, Djogo 6, Kiss M. 4. Vezetőedző: Kocsis Tamás.
Kipontozódott: Balogh (33.).

Simándi Árpád: – Gratulálok a srácoknak, átérezték a mérkőzés súlyát! Megörvendeztettük a szurkolóinkat, akiknek ezúton is köszönöm, hogy az egész szezonban a csapat mellett voltak és szurkoltak! Nagyon fontos győzelem volt számunkra, de mennünk kell tovább, felkészülünk a szombati meccsre, és megpróbálunk nyerni Kecskeméten. Ilyen energiával kell továbbra is játszanunk, nem beszéltünk a különbségről a meccs előtt. A srácok érezték, hogy nagyon fontos nekünk ez a győzelem, végre sikerült jól védekeznünk, ez volt a győzelem kulcsa.

De’Quon Lake: – Az első félidőben védekezésben voltunk kicsit lassúak, ezt sikerült kijavítanunk a második félidőre. Nagyon fontos győzelem volt ez számunkra, nem mellesleg ez volt a szezonbeli utolsó hazai mérkőzésünk, így mindenképpen nagy energiákkal szerettünk volna játszani. A szezon hátralévő részében szeretnénk minél több meccset megnyerni!

Kocsis Tamás: – Gratulálok a Szegednek, és további sok sikert kívánok nekik az utolsó három fordulóhoz. Gyakorlatilag több sérültünk, mint az egészséges játékosunk, bár bármit mondok, magyarázkodásnak tűnik. Egy ilyen terhelés mellett, buszból kiszállva nekiállni kosárlabdázni, nem egyszerű történet. Ez meg is látszott a dobószázalékunkon. Ahogy nem estek be a dobásaink, elbizonytalanodtunk, jöttek az eladott labdák, törvényszerű volt, hogy a végére kinyílik az olló a két csapat között. A szombati meccs élet-halál harc lesz, mindent meg kell tennünk, hogy megverjük a Kaposvárt, erre koncentrálunk.

Doktor Péter: – Két fontos játékosunk hiányzott, hosszú út volt mögöttünk. Az első félidőben nagyjából megtaláltuk az energiákat, de a második félidőre bealudtunk, nem tudtuk kontrollálni a Szeged játékát. A dobóformánk sem volt igazi, idegenben pedig 17 eladott labdával nagyon nehéz meccset nyerni. Nekünk szombaton mindenképpen nyernünk kell otthon, gratulálok a Szegednek!

(Fotó: Kamenik Balázs)