Győzelemmel kezdtük a negyeddöntőt

Végig kézben tartottuk a meccset, 1-0-ra vezetünk a párharcban.

Történetünk második hazai play-off meccsére készülhettünk az Atomerőmű SE ellen szombaton este. A feldobás előtt megemlékeztünk a Vásárhelyi Kosársuli elnökéről, dr. Elek Andrásról, aki a mérkőzés napján hunyt el – ezúton is őszinte részvétünket fejezzük ki a család és a vásárhelyi klub részére!

Jobban kezdett a Paks, Capers gyorsan szerzett nyolc pontot, amivel 11–4-re megléptek a vendégek. Ezt követően azonban egy 9–0-ás futással máris nálunk volt az előny, időt is kért az ASE. Dzseletovics elkapta a fonalat, már az első negyedben 18 pontnál jár, miközben sorra szerezte a triplákat, így már több mint tíz ponttal vezettünk tíz percnyi játék után. A folytatás is hasonlóképp zajlott, Dzseletovics minden dobása a gyűrűben landolt, miközben a még növelni is tudtuk a különbséget. Capers vezérletével ugyan próbálta tartani a lépést az atomvárosi csapat, viszont a húszpontos különbség sem volt messze: az eredményes támadójáték mellett védekezésben is voltak extra megoldásaink, a 60 pontot is átléptük a nagyszünetre, remek helyzetből várhattuk a második félidőt.

Govens hármasával lett meg a húsz 67–47-nél, igaz, ezt Capers gyorsan csökkentette. Igazán közel azonban nem engedtük a Paksot, Dzseletovics pedig a 25. percben rontott először dobást: szerb légiósunk már a harmincadik pontját szerezte, viszont a büntetője ekkor kimaradt.

Abszolút uraltuk a meccset, az utolsó negyedben 30 ponttal is vezettünk, majd Keller Iván hármasával léptük át a száz pontot: akárcsak bő egy hónapja, most is több, mint száz pontot dobtunk az ASE-nak. Az utolsó percekben már mindkét edző a fiatalokat küldte a pályára, végül 22 ponttal, 105–83-ra nyertünk – ezzel tovább írtuk a történelmet, hiszen először nyertünk a rájátszásban fennállásunk során, egyben megnyertük első hazai play-off meccsünket.

Bár csapatként nyújtottunk ezúttal is remek játékot, Djordje Dzseletovics kereken 40 pontig jutott pályán töltött mintegy 29 perce alatt, volt nyolc lepattanója és három szerzett labdája is, egészen elképesztőt nyújtott ezen a napon.

A három győzelemig tartó párharcban tehát 1–0-ra vezetünk, kedden pedig jön a második meccs Pakson.

Naturtex-SZTE-Szedeák–Paks 105–83 (31–19, 31–26, 23–15, 20–23)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, negyeddöntő, 1. meccs. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Cziffra, Mészáros, Söjtöry.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 7, Govens 14/6, Brown 15/3, Dzeletovics 40/15, Dickey 4. Csere: Keller I. 9/3, Bognár K. 7/3, Kerpel-Fronius B. 7/3, Balogh 2, Olasz, Mayer, Polányi. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
ASE: Kovács Á. 5, Capers 26/9, Valerio-Bodon 3, Lóránt P. 5, Jackson 14/6. Csere: Eilingsfeld 10, Shepard 6, Paige 6, Velkey 5/3, Gulyás 2, Kis R. 1.
Vezetőedző: Dzunics Braniszlav.
Kipontozódott: Paige (32.).

Szrecsko Szekulovics:Nagyon jól sikerült a felkészülésünk, jól játszottunk védekezésben is. Féltem a meccs előtt a play-off tapasztalat hiánya miatt, viszont örülök, hogy megnyertük a fontos, első mérkőzést.

Djordje Dzseletovics: Védekezésben és támadásban is csapatjátékot nyújtottunk. Ez azonban csak a negyeddöntő első mérkőzése volt, így kell folytatnunk, várjuk a keddi, második meccset.

Dzunics Braniszlav:Gratulálok a Szegednek a győzelemhez! Mivel minden játékelemben jobb volt az ellenfelünk, ezért sok mindenről nincs értelme beszélni. Remélem, a csapatom megfelelően reagál erre a helyzetre, és kedden jobban játszunk.

Kevin Capers: – Nem úgy látszott, mintha készen állnánk erre a mérkőzésre, ez a vereségünk oka. A következő, keddi meccsen jobban fel kell szívnunk magunkat, és javítanunk kell a játékunkon.